E2h

Hoe om het geheugen te vergroten

Het menselijk brein is een opmerkelijk orgaan dat in staat is om in grote hoeveelheden informatie en stimuli, verwerking en opslag en brengt het up naar voren naarmate een noodzaak ontstaat om informatie. Met de leeftijd, hersencellen beginnen te atrofie en sterven, dat is waarom we lijden geheugen verliezen als we ouder worden en in meer acute vormen, lijden aan ziekten zoals dementie, de ziekte van Alzheimer, enz. Om te voorkomen dat uw hersenen en het geheugen actief is, is het van belang naar de hersenen te oefenen, net zoals u zou doen voor een ander deel van je lichaam om fit te blijven. Denk aan de hersenen als een spier die moet worden uitgerekt en vaak uitgeoefend, des te meer u regelmatig te oefenen, de meer flexibele en actieve het zal zijn. Het verhogen van uw geheugen macht is niet alleen uitgebreid te leren uit het hoofd of constante herhaling. Hoewel het helpt, is herhaling of rote-learning het best gebruikt in combinatie met andere geheugen-verbeterende technieken. Sommige van deze technieken worden beschreven in de onderstaande stappen, die u zal helpen verhogen van uw geheugen macht.

Stap 1

Rente en intentie. Voor de hersenen om meer geheugen te behouden, is het belangrijk dat u geïnteresseerd zijn in dat materiaal ook en hebben de intentie om te studeren of meer weten over dergelijke informatie. Rente en intentie samen te stellen zal neer op een betere concentratie. Vaak zijn onze favoriete onderwerpen zijn die waar we de meeste kennis en expertise, dus een goede manier om het geheugen te verhogen is te herkennen wat u interesseert, waarom en hoeveel.

Stap 2

Hoe om het geheugen te vergroten. Basic en selectieve leren.
Hoe om het geheugen te vergroten. Basic en selectieve leren.

Basic en selectieve leren. Om te beginnen moet er een fundamenteel begrip van een onderwerp. Zie het als een introductie tot een favoriet of interessant boek. Zodra u een inzicht in de primaire inhoud, wordt het gemakkelijker om te bouwen van een kader waarin u kunt beginnen met het toevoegen selectieve kennis. Het is niet noodzakelijk voor u om te onthouden woord-voor-woord de AZ van een onderwerp. Gewapend met je basiskennis, selecteert u de bits die je voelt van belang zijn en zich te concentreren op die. U zult merken dat als je eenmaal in staat zijn om te scheiden en onderscheid te maken tussen wat belangrijk is of niet, je bent beter in staat om te absorberen en behouden van de nodige informatie.

Stap 3

Visualisatie en vereniging. Dit zijn twee van de beste technieken gebruikt om geheugen te verhogen. Visualisatie verwijst naar het creëren van een mentaal beeld over een bepaald object of stuk van de gegevens. Als een zeer basic en simpel voorbeeld, als je probeert om de kleur rood herinneren, kon je visualiseren bloed, of als het de kleur blauw, visualiseren de lucht of de zee. Het in kaart brengen een plaatje om een ​​bepaald woord of verwijzing zal u helpen de informatie te herinneren op een later tijdstip wanneer u ziet dat woord of beeld.

Association, anderzijds, houdt verband ene object naar het andere of een verwijzing naar een andere. Bijvoorbeeld, als je denkt aan een potlood, zou je meteen associëren met papier of gum of een heerser, want je zou een of alle van deze objecten te gebruiken op hetzelfde moment dat u gebruik maken van een potlood. Op een meer complexe schaal, zal woord associatie, zoals rijgen de eerste een of twee alfabetten van elk woord in een lijst met woorden beschrijven van een bepaald onderwerp, helpen herinneren alle woorden in de lijst. Bijvoorbeeld, de naam Roy G. Biv verwijst naar alle kleuren in een regenboog en bestaat uit de eerste letter van elk van de zeven kleuren die samen het kleurenspectrum - rood, oranje, geel, groen, blauw indigo en violet . Door het maken van een dergelijke woorden of afkortingen, ben je eigenlijk laten je hersenen ze associëren met dat specifieke onderwerp of referentie waaruit ze zijn gemaakt.

Stap 4

Visualisatie en vereniging. Het uitoefenen van de hersenen.
Visualisatie en vereniging. Het uitoefenen van de hersenen.

Het uitoefenen van de hersenen. Als we jonger zijn, is het grootste deel van onze wakkere tijd besteed aan het bestuderen van of het leren en dit geleidelijk vermindert naarmate we ouder worden. Omdat we allemaal kunnen niet full-time studenten om de hersenen actief, is het belangrijk dat we zoeken naar alternatieven die passen bij onze levensstijl en planning, en nog steeds helpen om de hersenen actief. Voorbeelden van dergelijke activiteiten, waar je niet alleen veel plezier en ontspannen, maar ook om al die zenuw-uiteinden en synapsen in je hersenen neuriën zijn woord of nummer puzzels - kruiswoordraadsel of sudoku - te binnen schieten, gadgets en speelgoed zoals kubus Rubik's, vele vragen die beschikbaar zijn als geestelijke geschiktheid testen of games, alle hulp bij de uitoefening van de hersenen, waardoor er minder slijtage en atrofie van de hersenen cellen.


Het verhogen van uw geheugen macht is een combinatie van verschillende factoren, is er geen enkele eenvoudige formule die zorgt ervoor dat uw geheugen macht is toegenomen. U kunt blijven proberen verschillende geheugen-verbeterende technieken in verschillende permutaties en combinaties en settelen met wat werkt voor u het beste. Medische studies over een periode gebleken dat het houden van de hersenen actief en gestimuleerd altijd een manier om te voorkomen degeneratieve ziekten zoals dementie of Alzheimer. Nu is er geen excuus om je niet op te halen een pen of potlood en reiken voor kruiswoordraadsel van de dag puzzel in uw krant. Vergeet niet, een fit en geest fit lichaam gaan een lange weg te verhogen van uw levensduur!