E2h

Hoe om gedrag te veranderen in kinderen met autisme

Autisme verwijst naar een groep van een pervasieve ontwikkelingsstoornis en gedragsstoornissen of PDD. Er wordt geschat dat ongeveer 1,5 miljoen Europeanen zijn gediagnosticeerd met autisme, of een kind uit elke 110. Jongens worden meestal getroffen dan meisjes.

Als je leeft met een kind met autisme

Als je leeft met een kind met autisme, kan het presenteren vele uitdagingen in uw dag tot dag leven. Omdat kinderen met autisme hebben hersenen die anders zijn aangesloten, hun gedrag heeft vaak geen zin om de rest van de wereld. Repetitieve actie, starend in de ruimte of het doen van iets in een volgorde naar voorkeur of manier zijn enkele kenmerken van autisme. Echter, indien het gedrag wordt schadelijk of wordt een probleem van veiligheid, dan moet worden veranderd.

Hier zijn een aantal benaderingen die u kunt nemen om het gedrag bij kinderen met autisme te veranderen.

Hoe om gedrag te veranderen in kinderen met autisme. Bepaal het gedrag dat veranderd moet worden.
Hoe om gedrag te veranderen in kinderen met autisme. Bepaal het gedrag dat veranderd moet worden.

  • Bepaal het gedrag dat veranderd moet worden. Er zijn waarschijnlijk een heleboel kleine dingen die het rijden bent je gek, maar kies verstandig je gevechten. Als een gedrag schadelijk is voor hem of voor andere mensen, dan prioriteit dat. U kan nodig zijn om af te zien van het beheersen van zijn andere acties. Accepteer dat er slechts zo veel dingen die u kunt wijzigen. Bijvoorbeeld, als uw kind in staat is om zelf te eten met behulp van een vork voor vijf minuten, zijn van mening dat een succes, in vergelijking met als hij constant zwerft rond voor de gehele duur van de maaltijd.
  • Hebben een structuur. Routines te brengen om het leven van een autistisch kind. Als u probeert om een ​​gedrag te veranderen, op te nemen als onderdeel van de routine. Het duurt een paar pogingen voordat hij aan. U moet het kind vooraf op de hoogte van alle komende veranderingen in zijn schema of regelmatig patroon te geven hem de tijd om voor te bereiden.
  • Wees consistent. Als uw kind iets doet dat onveilig of onaanvaardbaar is, moet je consequent zijn bij het ​​corrigeren van het gedrag. Hoewel het aftappen om te blijven berispt en voortdurend te hoeven de gaten te houden, moet het worden gedaan. Repetitief gedrag is iets wat je kind kan dus begrijpen niet weg te veer van wat je zegt dat je zal doen. Zorg ervoor dat alle zorgverleners van uw kind uw regels te kennen, zodat ze kunnen het af te dwingen, zelfs tijdens uw afwezigheid.
  • Zorg voor een vervanging. Je kunt niet alle gedragingen te verwijderen, maar je kunt proberen om het te richten op iets anders. Bijvoorbeeld, als uw kind graag beklim de boekenplank, dat is zeer onveilig, moet u mogelijk in plaats daarvan hem naar het park, zodat hij kan het jongleren sportschool in plaats daarvan te beklimmen. Als hij graag zijn vuist slaan op de vloer, geef hem een ​​set van speelgoed drums in plaats daarvan.
  • Praat met je kind. Afhankelijk van het niveau of de mate van autisme van uw kind, moet u in staat om uit te leggen aan uw kind waarom hij nodig heeft om te veranderen van een bepaald gedrag. Bijvoorbeeld, zeg hem dat het niet veilig is om te beklimmen de boekenplank, omdat hij kan verwonden zichzelf. Hij lijkt misschien niet ontvankelijk zijn voor u, maar doe het toch. Wees standvastig en consistent.

Omgaan met een autistisch kind neemt extra aandacht. Voor meer informatie, kijk op autismspeaks.org .