E2h

Hoe maak je menstruatie lichter

Vrouwen zijn altijd ongemakkelijk tijdens hun periode

Vrouwen zijn altijd ongemakkelijk tijdens hun periode. Het is nog ongemakkelijk wanneer zij gepaard gaat met dysmenorroe. Vrouwen die op hun periode kan overslaan werk of school vanwege het ongemak dat ze zich voelen. Er is iets dat je kunt doen om uw periode lichter, zodat u verder kunt gaan met uw dagelijkse activiteiten. Volg de tips hieronder om te weten hoe kunt u uw periode lichter.

  • Oefening regelmatig. Vrouwen die niet regelmatig oefenen zijn degenen die kunnen krampen ervaren tijdens hun periode. Echter, je moet zich niet inlaten met inspannende oefeningen, omdat dit kan ook je menstruatie zwaarder. Een aantal van de oefeningen die je kunt doen zijn zwemmen, Pilates en yoga. Er wordt gezegd dat de uitoefening van oefeningen kunnen helpen bij het verminderen van de stroom tijdens je menstruatie.
  • Neem vitaminen en eet voedzaam voedsel. Met een zware periode kan veroorzaakt worden door een slechte voeding en onvoldoende vitaminen. Om lichtere perioden, moet u het verhogen van uw inname van calcium. U kunt een glas melk per dag voor uw dagelijkse inname van calcium. Een ander ding dat je nodig hebt is meer ijzer, die je kunt krijgen van vitaminen en door het eten van ijzer-rijke voedingsmiddelen zoals spinazie. Andere voedingsmiddelen die je kan eten zijn spinazie, ananas en bosbessen. Vermijd het eten van voedsel met conserveermiddelen.
  • Vermijd sommige dingen tijdens je menstruatie. Als u een zware stroom, moet u wat rustiger aan doen van activiteiten die vereisen dat u te veel bewegen. Dit kan bijdragen aan uw zware stroom. Het is beter gewoon om uit te rusten of om een ​​lichtere flow slapen. Vermijd ook het drinken van cafeïnehoudende dranken en alcohol tijdens je menstruatie, omdat dit bijdraagt ​​aan uitdroging. Vermijd het eten van vet vlees en volvette zuivelproducten, omdat deze kunnen bijdragen aan het opgeblazen gevoel en de maagkrampen.
  • Raadpleeg uw arts. Als u nog steeds een zware stroom, zelfs na het proberen van de bovenstaande tips, moet u uw arts te raadplegen over het. De zware stroom kan worden veroorzaakt door een medische aandoening die je kan hebben. Dit kan het probleem vooral als de zware stroom gaat gepaard met ernstige kramp zijn. De arts kan u een aantal geneesmiddelen die u kunt nemen om de doorstroming te verlichten.
  • Wijzig uw kussens of tampons. Wijzig uw kussens of tampons om de paar uur. Door dit te doen zal niet helpen bij het maken van uw periode lichter, maar het zal je je beter voelt en fris. Dit is ook belangrijk om te voorkomen dat infecties. Gebruik vrouwelijke wassen tijdens je menstruatie om bacteriën en geur te elimineren.


Hoe maak je menstruatie lichter. Neem vitaminen en eet voedzaam voedsel.
Hoe maak je menstruatie lichter. Neem vitaminen en eet voedzaam voedsel.

Dit zijn enkele van de tips die u kunt volgen als je wilt je menstruatie te verlichten. Als u zich zorgen maakt, kunt u praten met uw arts over het zo dat u uw probleem op te lossen. Niet zelf dokteren want je kunt het probleem erger maken. Tijdens je menstruatie, vergeet niet om veel water te drinken om jezelf te houden van te drogen. Zorg dat er geen aandacht krijgen bij uw periode als dit kan bijdragen aan de zware stromen.