E2h

Hoe maak je een tandarts voor kinderen met speciale behoeften te selecteren

Een bezoek aan een tandarts kan traumatisch zijn voor iedereen

Een bezoek aan een tandarts kan traumatisch zijn voor iedereen. Dit is het zelfde geval voor een kind met speciale behoeften. Het kiezen van de juiste tandarts die in staat is om uw kind speciale behoeften te behandelen is cruciaal in het maken van de ervaring als minder traumatisch en pijnlijk als het kan zijn. Hier is hoe je kunt een tandarts voor kinderen met speciale behoeften.

Hoe maak je een tandarts voor kinderen met speciale behoeften te selecteren. Vraag om een ​​verwijzing.
Hoe maak je een tandarts voor kinderen met speciale behoeften te selecteren. Vraag om een ​​verwijzing.

  • Vraag om een ​​verwijzing. De arts van uw kind zal de meeste kans hebben contacten van verschillende tandartsen die kan omgaan met de behoeften van uw kind. Vraag uw arts om een ​​verwijzing of een suggestie van mogelijke tandartsen.
  • Raadpleeg ook andere mensen. Praat met de ouders van andere kinderen met speciale behoeften met betrekking tot uw bezorgdheid. Niet alleen zal je in staat zijn om tijd te besparen op onderzoek, kunt u ook feedback van hen.
  • Maak kennis met de verschillende tandartsen weten voordat u een afspraak maken. Het merendeel van de tandartsen maken graag tijd voor een telefonisch interview voor u om ze te beoordelen. Kunnen zij willen een telefonisch interview in plaats van een persoonlijk bezoek. Als de tandarts niet beschikbaar is, kunt u praten met de manager of andere medewerkers om een ​​potentiële tandarts te beoordelen. Bij het maken van een afspraak bij de tandarts, vraag dan of de tandarts bereid is om tijd voor uw kind om haar te leren kennen vooral als uw kind moeite heeft gedragen goed met vreemden toe te staan.
  • Leg de kaarten op de tafel. Zorg ervoor dat u eerlijk te zijn ten aanzien van de behoeften en beperkingen van uw kind kan hebben. Op deze manier kunt u een eerlijke feedback over welke diensten de tandarts kan bieden, of welke aanpassingen hij kan maken.
  • Denk aan de toegankelijkheid van de plaats. Indien de plaats te klein is, kan het niet mogelijk een handicap tegemoet. Je moet een plek vinden waar een wandelwagen of rolstoel gemakkelijk kan worden verplaatst en gemanoeuvreerd. Zo veel mogelijk, krijgen niet de tandartsen die werkzaam zijn in dergelijke kantoren.
  • Zoek uit de ervaring van de tandarts met kinderen met bijzondere behoeften of kinderen met dezelfde aandoening. Het merendeel van de nieuwe tandartsen zijn opgeleid om patiënten van speciale behoeften te behandelen, en sommigen hebben ervaringen uit het verleden op vergelijkbare gevallen. U voelt zich beter te beveiligen als je weet dat je de vaardigheden van een tandarts vertrouwen.
  • Vraag naar de apparatuur beschikbaar. Sommige tandartspraktijken niet volledig worden uitgerust om volledig tegemoet aan de bijzondere behoeften van uw kind. Informeren over de specifieke apparatuur die gebruikt worden om kinderen behandelen. Overweeg het nemen van een tandarts die volledig is uitgerust, niet alleen voor uw gemak, maar ook voor uw kind comfort.
  • Kies de tandarts die uw kind behandelt goed. Misschien wilt u ervoor zorgen dat de tandarts de patiënt is en is bereid om samen te werken met u om uw kind comfortabel. Sommige tandartsen zijn niet gewend om de behandeling van kinderen met speciale behoeften en kunnen hun geduld te verliezen. U wilt een tandarts die bereid is om te werken en is coöperatief met u om uw kind te behandelen te selecteren.


Zorg ervoor dat u kiest voor een tandarts wie u met comfortabel bent

Zorg ervoor dat u kiest voor een tandarts wie u met comfortabel bent. Wees niet bang om een ​​tandarts te vragen hoe ze een specifiek scenario dat u kan voorzien gebeuren verwerken. Omdat je weet dat je kind beter, kun je beter vooraf met uw zorgen, zodat u kunt een potentiële tandarts goed te kunnen inschatten.