E2h

Hoe maak je een ribfractuur te behandelen

De ribben spelen een belangrijke rol in het lichaam

De ribben spelen een belangrijke rol in het lichaam, in het bijzonder om de interne organen te beschermen en de stabiliteit te behouden, terwijl de spieren wordt gebruikt bij het ademhalen contract en uit te breiden. Gedefinieerd als een breuk of scheur in een van de ribbenkast beenderen, een ribfractuur vaak veroorzaakt door een directe klap op de borst. Het kan ook tot stand komen door krachtig hoesten en kan optreden bij mensen met botziekten, zoals osteoporose of kanker die de botten verzwakt.

Hoe maak je een ribfractuur te behandelen. Ondersteuning aan de ribben.
Hoe maak je een ribfractuur te behandelen. Ondersteuning aan de ribben.

Behandeling van ribfracturen houdt meestal het beheer van de pijn terwijl u uitkijkt op complicaties tijdens het wachten voor de breuk te helen. Hier zijn de manieren om een ​​gebroken rib te behandelen:

  • Ondersteuning aan de ribben. Met een bandage om een elastische band die lang genoeg is om de buik van de patiënt rib kooi aan de wervelkolom dekken maken. Dit zal steun verlenen voor de ribben en verminderen pijn door beperken van de beweging. Rib support producten zijn ook commercieel verkrijgbaar. Zorg ervoor dat echter niet wikkel de hele borst, omdat deze van invloed kunnen zijn ademhaling. Houd goed in de gaten op de ademhaling van de patiënt om te controleren of het verband of de elastische band moet worden aangepast.
  • Beheer de pijn. Ribfracturen meestal langzaam genezen, soms het nemen van vier tot zes weken. Pijnbestrijding is daarom belangrijk tijdens het wachten voor de breuk te helen. Zetten ijs op de schade meestal helpt combinatie met niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen voor snelle pijnverlichting. Rechtop in bed meestal ook helpt gemak pijn.
  • Verminder fysieke activiteit. Patiënten gediagnosticeerd met gebroken ribben worden meestal geadviseerd om fysieke activiteit te beperken ten minste 24-48 uur na het letsel. Rust, ontspanning, en beperking van de bewegingsvrijheid - deze drie R's zijn van vitaal belang in deze tijd, vooral omdat zelfs de lichtste borst bewegingen zoals ademhaling kan pijnlijk zijn.
  • Monitor voor complicaties. Houd in gedachten dat gebroken ribben kan leiden tot ernstige complicaties, zodat de patiënt moet grote zorg aan de dingen die hij doet. Het is net zo belangrijk nauwlettend toe te zien op indicaties van complicaties veroorzaakt door het letsel. Een persoon met gebroken rib, of de schade wordt gezien als eenvoudige of ernstige, dient te worden naar het ziekenhuis gebracht onmiddellijk voor een juiste diagnose en passende informatie over complicaties om op te letten.
  • Houd longen gezond te houden. Houden van de longen gezond is ook onderdeel van het herstellen van de gebroken rib blessure. De patiënten moeten besteden tijd beoefenen van diepe ademhaling regelmatig. Sommige artsen raden het gebruik van een tool genaamd een stimulans spirometer om de capaciteit van de longen te meten en te beoordelen de opbrengst van de longen, terwijl de gebroken rib geneest.


Hoewel doorgaans beschouwd als kleine verwondingen

Hoewel doorgaans beschouwd als kleine verwondingen, ribfracturen kan echt pijnlijk zijn en, indien niet gecontroleerd en goed behandeld, kan leiden tot ernstige complicaties. Het is daarom van groot belang dat de benadeelde volledig begrijpt wat hij voelt, gebaseerd op het mechanisme van de schade, om te weten of het optreden van bepaalde symptomen een bezoek terug naar de dokter noodzakelijk. Een gezond dieet rijk aan eiwitten en mineralen zoals calcium, silica, magnesium en zal ook nuttig blijken om genezing te bevorderen.