E2h

Hoe maak je een baby platte kop vast

Ook bekend als plagiocephaly

Ook bekend als plagiocephaly, platte kop syndroom komt vaak direct na de geboorte van de baby tot zes weken oud. Dit wordt veroorzaakt door een aantal externe druk die wordt gedwongen op het hoofd van de baby, terwijl de moeder is bevallen. Echter, de meeste baby's automatisch corrigeren zichzelf als ze ouder worden. Als het hoofdje van de baby ligt nog steeds plat na zes weken, moet u naar uw arts en als uw baby echt last van plagiocephaly niet craniosynostose (hebben dezelfde symptomen, maar is ernstiger en moet onmiddellijke behandeling) te controleren. Hoewel chirurgische behandeling is zeer afgeraden, tenzij het echt nodig is, zijn er andere alternatieven die je kunt doen om het probleem te verhelpen. Lees verder om meer te leren.

Diagnose het! Voordat je zelfs proberen om uw baby platte kop vast te stellen, is het zeer belangrijk dat u uw arts te raadplegen. Een juiste diagnose moet in orde zijn. Begin geen behandeling, tenzij u duidelijk weet wat de behandelingen zijn voor. Veronderstel nooit! Om met succes diagnosticeren uw baby, moet u een X-ray of een speciaal soort CT-scan. Toch zou X-ray voldoende voor de meeste artsen.

Hoe maak je een baby platte kop vast. Verstelbare behandeling.
Hoe maak je een baby platte kop vast. Verstelbare behandeling.

Verstelbare behandeling. Wanneer een vertrouwde arts goed heeft uw baby gediagnosticeerd en er is bevestigd dat uw kind een platte kop syndroom (plagiocephaly) heeft, moet u een aantal behandelingen toe te passen om ervoor te zorgen dat de baby's hoofd zal terugkeren naar zijn normale vorm. De eerste is de verstelbare behandeling. U hoeft geen fancy gadgets of medicijnen met deze. Alles wat je nodig hebt is om consequent te controleren of de baby niet onder druk zetten op het vlakke gebied. U kunt dit doen de volgende posities:

  • Plaats uw baby op zijn buik terwijl hij wakker en onder toezicht. Dit maakt zijn nek spieren sterker worden. Doe dit gedurende twee minuten per keer. Het zal hem in staat stellen om te wennen aan slapen in verschillende posities.
  • Wanneer je baby slaapt, zet hem op zijn zijden met behulp van een kussen of een opgerolde handdoek voor ondersteuning. U kunt dit ook doen terwijl je kind wakker is. Zorg ervoor dat u zorgvuldig begeleiden en houd hem te allen tijde.
  • Flipping je baby's hoofd op de tegenovergestelde richting van zijn gebruikelijke positie van het hoofd is ook een aanrader. Wees heel voorzichtig en rustig toen dit te doen.

Deze methode is het meest effectief als de baby zes weken tot zes maanden oud.

Ook bekend als plagiocephaly. Plaats uw baby op zijn buik terwijl hij wakker en onder toezicht.
Ook bekend als plagiocephaly. Plaats uw baby op zijn buik terwijl hij wakker en onder toezicht.

Orthese therapie. Als de eerste behandeling niet helpen veranderen de vorm van de schedel van uw baby, moet Cranial Orthopedisch Therapie zijn de tweede in de lijst. Dit is ideaal voor alle baby's die zes maanden tot tien maanden oud. Het gaat om het plaatsen van een op maat voorzien van hoofdband op het hoofd van uw baby 24 uur per dag. Dit moet duren van twee tot zes maanden. Het is raadzaam dat u verschillende soorten hoofdbanden ook kiest, zorg ervoor dat u degene die het meest geschikt is voor uw baby te kiezen. U kunt de Palgiocephaly Support-website. Ze hebben een lijst van alle door de FDA goedgekeurde hoofdbanden.

Het is heel belangrijk om heel voorzichtig dat u de behandeling op het hoofd van uw baby te doen. Vergeet niet, ze hebben nog steeds zacht en breekbaar schedels dus zorg ervoor dat u het te behandelen met licht en zachte handen. Wees bewust van hoeveel druk die je zetten op je vingers. Haast je niet bij het doen van dit, anders word je misschien meer gevaar voor de baby veroorzaken. Lees net deze stappen en betalen zeer veel aandacht aan wat je doet. Focus en laat je niet afleiden. Veel succes!