E2h

Hoe kunt u uw tanden rechtzetten

Ja, we hebben allemaal bewondering voor rechte tanden omdat, nou ja, ze ziet er echt goed (of in ieder geval veel beter dan scheef zijn). Maar afgezien van esthetische redenen, recht en uitgelijnd tanden zijn gemakkelijker schoon te maken omdat er minder spleten waar het voedsel deeltjes kunnen worden geplakt. Als u zelf verkeerd tanden (ook wel "malocclusie"), misschien is nu een goed moment om te beginnen met te laten corrigeren:

Hoe kunt u uw tanden rechtzetten. Meer weten over orthodontische beugels.
Hoe kunt u uw tanden rechtzetten. Meer weten over orthodontische beugels.

 • Meer weten over orthodontische beugels. De meest populaire manier om tanden recht is door het gebruik van orthodontische (of tandheelkundige) bretels. Orthodontische beugels zijn geïnstalleerd onder toezicht van een gekwalificeerde orthodontist. Behandeling van tanden met beugels duurt gewoonlijk 18 tot 24 maanden in beslag, na de steunen zijn verwijderd, de meeste patiënten moeten een houder dragen 6 maanden.
  Er zijn twee algemene soorten orthodontische beugels: metalen beugels en duidelijke bretels. Traditionele metalen beugels worden gebruikt voor ernstige gevallen: zeer scheve tanden of zeer uitgesproken beet problemen. Clear beugels zijn een meer recente innovatie en er zijn eigenlijk heel veel mogelijkheden, ook onder deze categorie. Sommige materialen die duidelijk beugels zijn gemaakt van onder meer porselein, glas, keramiek of zelfs plastic. De beugels (of vierkante delen van de beugel op het midden van de tanden) vrije beugels is nauwelijks zichtbaar, maar de verbindingsdraden tussen de beugels zijn meestal nog zichtbaar.
  Als u kiest voor duidelijke bretels, weten wel dat porselein en keramische materialen hebben de neiging om te schuurmiddel om het glazuur, en dus zijn ze meestal niet op de onderste tanden (in geval van overbites). Clear beugels hebben ook andere gekenmerkt nadelen: naast dat ze zijn duurder dan de traditionele metalen beugels, maar ook de neiging om meer merkbaar vlekken - een reden tot bezorgdheid als u een kopje koffie of frisdrank drinker of een roker.
  Als je serieus overweegt om orthodontische beugels, moet je klaar zijn voor het ongemak dat u voelt tijdens uw behandeling periode. Dit is vooral het geval tijdens de eerste paar dagen, wanneer je problemen, gevoeligheid en zelfs pijn hebben bij het eten en praten, je kon ook nog van meerdere zweertjes in de mond te lijden op een gegeven moment. Je moet ook bereid zijn zich te committeren aan het hebben van tandarts voor controle gedurende de gehele tijd dat u de beugel dragen: ongeveer een keer per maand is de norm.
  De kosten van een beugel varieert van 1350€ tot 4110€ over.
 • Meer weten over aligners. Aligners is een nieuw alternatief voor de bretels. In tegenstelling tot beugels die moeten plaats blijven gedurende de duur van de behandeling kan aligners eigenlijk gemakkelijk worden verwijderd (poetsen, flossen, eten of drinken). Het is ook volledig verstoken van metalen, dus het is meer comfortabel (maar het nog steeds oefent een grote druk op de tanden, zodat wat ongemak kan nog voelbaar). Tot slot, het is gemaakt van plastic, dus het is bijna volledig onzichtbaar - of in ieder geval, zeker minder zichtbaar dan duidelijk bretels.
  Een zeer populair merk van aligners is Invisalign. Bekijk de website op invisalign.com dus je zou meer informatie over deze optie. De kosten van Invisalign behandelingen variëren van 2620€ tot 5980€.


Daar heb je het

Daar heb je het! Dit zijn twee van de meest populaire en effectieve manieren voor het strekken van je tanden. Natuurlijk, moet u overleggen met uw tandarts zodat je de beste behandeling optie voor uw specifieke situatie te leren kennen. Veel succes, en hoop dat dit geholpen!