E2h

Hoe kun je jezelf beschermen tegen medische foute diagnose

Volgens studies

Volgens studies, ongeveer 20 tot 25% van de patiënten die medische hulp zijn een verkeerde diagnose gesteld. Mogelijke redenen zijn het idee dat artsen tegenwoordig proberen hun werk haasten, in een poging om bij te wonen om meer patiënten, en mogelijk in staat zijn om meer vergoedingen krijgen van bedrijven in de gezondheidszorg. Onderzoek zegt dat een arts zal meestal een diagnose in zijn geest te maken binnen de eerste 20 seconden van de vergadering die persoon, waarna hij zal stoppen met het luisteren naar de klachten van de patiënt en uitleg. In veel gevallen zijn deze zogenaamde "verankering fouten" waarin de diagnose niet noodzakelijkerwijs een correcte.

Als u vermoedt dat u een verkeerde diagnose gesteld, of als u problemen ondervindt ziekte, hier zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat u niet een verkeerde diagnose gesteld door de arts.

De symptomen niet verdwijnen

Hoe kun je jezelf beschermen tegen medische foute diagnose. De symptomen niet verdwijnen.
Hoe kun je jezelf beschermen tegen medische foute diagnose. De symptomen niet verdwijnen.

De symptomen niet verdwijnen. Als je zijn die een behandeling ondergaan, maar de symptomen en ziekte lijken niet te verdwijnen, kunt u een verkeerde diagnose gesteld. Probeer terug te keren naar uw arts voor een andere mening, of misschien kun je een andere dokter te benaderen voor een second opinion. In deze gevallen, artsen hebben verschillende ervaringen en specialisaties. Sommigen zullen misschien meer bedreven in het opsporen van bepaalde ziekten, afhankelijk van de symptomen die ze weer te geven.

Breng een vriend kennis in de geneeskunde. Misschien heb je een vriend, familielid of familielid die enige ervaring heeft in de medische sector. Hij kan een verpleegkundige, doktersassistente, of iemand in de farmaceutische industrie. Hij zou in staat zijn om een ​​idee te krijgen van hoe een arts verwerkt de informatie die hij ziet van een patiënt te hebben. Neem hem mee, al was het maar voor de extra hulp en advies. Hij zou in staat zijn om u te helpen en de dokter komen tot een beter einde te brengen.

Vraag wat anders

Vraag wat anders? Je moet jezelf niet beperken tot de eerste diagnose die de arts geeft. Wanneer u overleggen met uw arts, moet u hem vragen wat er nog meer uw aandoening zou kunnen betekenen. Vraag hem over alle mogelijkheden en resultaten. Je hoeft niet aan de stok met de verankering diagnose. Het is jouw lichaam je het over hebt, na al!

Vraag of je zou kunnen hebben een aantal voorwaarden

Vraag of je zou kunnen hebben een aantal voorwaarden. Maak een nieuwe afspraak.
Vraag of je zou kunnen hebben een aantal voorwaarden. Maak een nieuwe afspraak.

Vraag of je zou kunnen hebben een aantal voorwaarden. Een ander veel voorkomend probleem bij het raadplegen van een arts is dat hij zou tot de conclusie gekomen dat je een bepaalde ziekte hebt, maar sluiten iets anders. Zorg ervoor dat u de arts te vragen of uw symptomen zijn een teken van andere mogelijke aandoeningen, die kan ernstiger zijn of minder problematisch. Op deze manier kan hij lopen een meer uitgebreide reeks tests. Dit kan doorgaans worden gedaan door middel van laboratoriumonderzoek. Als uw medische dekking zal betalen, waarom niet gaan de extra mijl?

Maak een nieuwe afspraak

Maak een nieuwe afspraak. Als u denkt dat uw arts wordt ingedrukt voor tijd in het maken van een diagnose, vraag dan of het mogelijk is om te maken een andere afspraak. Misschien kan hij u af te sturen naar het lab voor een aantal tests, zullen de resultaten van die worden besproken in een volgende afspraak. Op deze manier zal hij niet worden ingedrukt om een ​​diagnose te stellen op dit moment. Wat hij kan in ieder geval doen op dit punt is adres symptomen als deze er de oorzaak van je pijn.

Schakel artsen. Als u denkt dat uw arts u niet graag voor een of andere reden, dan voel je vrij om artsen te veranderen of voor een ander ziekenhuis of kliniek te kijken. Zoek iemand die je vertrouwd mee bent.