E2h

Hoe kan tandvleesaandoeningen te stoppen

Gom ziekte wordt ook wel parodontitis

Gom ziekte wordt ook wel parodontitis. Het wordt voornamelijk veroorzaakt door bacteriën. Sommige van deze bacteriën zijn Actinobacillus actinomycetemcomitans en Porphyromonas gingivalis. Beide bacteriën blijken agressieve parodontitis veroorzaken. En tussen de twee, P. gingivalis heeft de neiging om het risico op ernstige tandvleesontsteking verdubbelen.

Andere tandvleesaandoeningen risicofactoren zijn roken

Andere tandvleesaandoeningen risicofactoren zijn roken, hormonale veranderingen in mannen / vrouwen, diabetes, stress, medicijnen, ziekten, en genetische aanleg. Mensen tussen leeftijd van 30 tot 40 zijn hoog risico hebben tandvleesaandoeningen. Parodontitis, een soort van tandvleesaandoeningen, gebeurt meer bij mannen dan bij vrouwen.

Parodontitis ontstaat wanneer gingivitis

Hoe kan tandvleesaandoeningen te stoppen. Prescription antimicrobiële mondspoeling.
Hoe kan tandvleesaandoeningen te stoppen. Prescription antimicrobiële mondspoeling.

Parodontitis ontstaat wanneer gingivitis, de milde vorm van tandvleesontsteking, wordt niet behandeld. In parodontitis, het tandvlees weg te trekken van de tanden en vormen "zakken" die zijn geïnfecteerd. Als het tandvlees wordt behandeld, de tanden vernietigd. Soms als de ziekte ernstig is, de rottende tanden worden verwijderd door een tandarts.

Om parodontitis of tandvleesaandoeningen stoppen kunt u overwegen de volgende effectieve behandelingen:

  • Scaling. Deze procedure kan zonder plaatselijke verdoving. Dit is de grondige verwijdering van alle tandplak en tandsteen dat de infectie veroorzaken onder de tandvleesrand. Deze operatie is uitgebreider en tijdrovender dan de gebruikelijke routine reiniging.
  • Root schaven. Dit vlakt het oppervlak van de tanden. Plaatselijke verdoving wordt toegepast, aangezien de wortel van de tand gevoelig is. Scaling en root planing kan gepaard gaan met medicijnen voorgeschreven door uw tandarts. Dergelijke medicijnen zal de verspreiding van bacteriën te stoppen in je mond, het verminderen van de negatieve resultaten van terugtrekkend tandvlees, en reguleren de productie van enzymen.
  • Prescription Antimicrobiële mondspoeling. Dit vermindert kiemgetal. Het remt pathogene bacteriële werking in de tandheelkundige biofilm. Dit wordt gebruikt als een gewone mondspoeling en wordt vaak voorgeschreven als behandeling na tand scaling en root schaven.
  • Antiseptische "Chip". Dit is een tandarts om de effecten van het terugtrekkend tandvlees verminderen. Dit versnelt het genezingsproces na wortel schaven. De antiseptische "chip" wordt in de geïnfecteerde zakken achtergelaten door de tand en geleidelijk vrijkomt chloorhexidine, die reinigt en desinfecteert het getroffen gebied. Chloorhexidine is werkzaam tegen bacteriën, schimmels, gisten en virussen. De antiseptische chip helpt bij het minimaliseren van de zakken.
  • Antibiotica Gel. Het is geplaatst in de zakken na scaling en root schaven. Voor ongeveer zeven dagen, wordt het antibioticum langzaam vrij. Dit wordt gedaan om bacteriegroei te beheersen en de omvang van periodontale pockets te verminderen. De gel bevat doxycycline, een sterke antibiotische.
  • Antibiotica Micro-sferen. Deze helpen bij het beheersen van de groei van bacteriën en het verminderen van de grootte van de parodontale pockets. De parodontoloog, de tandarts-specialist voor parodontitis, zet de micro-bollen in de zakken na het proces van scaling en root planning worden gedaan. De deeltjes van het antibioticum microsferen laat minocycline tijd geleidelijk af.
  • Enzyme onderdrukker. Dit geldt rug van het lichaam enzym reactie. Het lichaam enzymen reageren op en vecht met de bacteriën. Bacteriële toxinen, als het lichaam enzymen die de infectie te bestrijden, kan de afbraak van het bot en bindweefsel dat de tanden op zijn plaats houden. Als de situatie onbeheerd wordt achtergelaten, de botten, zal tandvlees en bindweefsel dat de tanden ondersteunen rotten. De tanden zal uiteindelijk los.

Gom ziekte wordt ook wel parodontitis. Antiseptische "chip".
Gom ziekte wordt ook wel parodontitis. Antiseptische "chip".

De voorgaande behandelingen zijn bekend als zeer effectief tegen tandvleesaandoeningen. In sommige ernstige gevallen kan chirurgische behandeling wenselijker.