E2h

Hoe kan ik verlies van tandglazuur te herkennen

Weet u dat het tandglazuur is de hardste stof in het menselijk lichaam? Tandglazuur is meer dan 90% hydroxylapatiet mineraal, terwijl de rest is ander organisch materiaal en water. Dit mineraal is een kristallijn calciumfosfaat, goed voor de sterkte en ook voor de brosheid.

Samen met dentine, cement en de pulpa is een van de vier belangrijkste weefsels die het tand. De kleur van het tandglazuur varieert van persoon tot persoon, het varieert van lichtgeel tot grijs-wit.

Emaille is semi-transparant. Dat is waarschijnlijk waar het concept van emailleren is ontstaan. Emailleren is een kunstvorm waarin verschillende items zijn gecoat met glaspoeder en verwarmd bij extreem hoge temperaturen. Het resulterende product is voorzien van een glanzende, glossy glans, net als de bekleding van de tand. Bedrijven als Halcyon Days (makers van sieraden - armbanden, oorbellen, ringen, en andere cadeau-ideeën) en All-Clad Metalcrafters (fabrikanten van keuken potten, pannen en ovenschotels) alle praktijk emailleren.

Hoe kan ik verlies van tandglazuur te herkennen. Scheuren en / of chips.
Hoe kan ik verlies van tandglazuur te herkennen. Scheuren en / of chips.

Controleer uw tanden vaak op tekenen van slijtage. Omdat het glazuur is het meest zichtbare deel van uw tand, dat is de makkelijkste functie te controleren. U herkent het tandglazuur verlies door de volgende tekenen:

  1. Gevoelige tanden. Als u merkt dat een aantal verhoogde gevoeligheid in een bepaalde tand, controleren op emaille verlies. Als je eet of drinkt voedsel van extreme temperaturen, kan dit een hint van pijn veroorzaken tijdens het begin stadia van emaille erosie. Inname van zoete voedingsmiddelen kunt ook uw getroffen tand gevoelig voelen. De tand wordt pijnlijk gevoelig in de latere stadia van email erosie. Dit is wanneer extreme gevoeligheid voor suikerhoudende stoffen en temperaturen zijn meestal gevoeld.
  2. Verkleuring. De tand beginnen te verschijnen als geelachtig meer lagen van het tandglazuur aantasten. De dentine, die de volgende laag van weefsel onder het glazuur begint te tonen.
  3. Scheuren en / of chips. Je zult merken dat de tand voelt ruwer. De randen gekarteld worden weergegeven of onregelmatige die leidt tot scheuren of chippen.
  4. Deuken of cupping. Dit is het uiterlijk van inkepingen op het oppervlak van de tand met emaille verlies.
  5. Afgeronde. De tand kan verschijnen glanzender en gladder vergeleken met gezondere tanden. Dit komt door mineraalverlies.

Als het tandglazuur verder eroderen tot

Als het tandglazuur verder eroderen tot, de tand wordt meer vatbaar voor tandbederf of holten. Als genegeerd, kan holtes blijven groeien en de tand binnendringen voorbij de glazuur. Pijnlijke abces of infectie kan optreden.

Als het tandglazuur verder eroderen tot. Suikerhoudende eten en drinken zijn uw email de belangrijkste vijanden.
Als het tandglazuur verder eroderen tot. Suikerhoudende eten en drinken zijn uw email de belangrijkste vijanden.

Als u wilt dat een Hollywood-ster glimlach, schitterende tanden is wat je wilt. Je kan dit bereiken met de juiste zorg en een gezond dieet. Poetsen en te flossen na de maaltijd is belangrijk voor een gezonde tandglazuur. Constant onjuiste of harde borstelen kan leiden tot het glazuur te eroderen. Slijpen of tanden klemmen kunnen bijdragen aan glazuur verlies ook.

Suikerhoudende eten en drinken zijn uw email de belangrijkste vijanden

Suikerhoudende eten en drinken zijn uw email de belangrijkste vijanden. Zetmeelrijke en zure voedingsmiddelen bijdragen aan het verlies glazuur ook. Deze stoffen veroorzaken de demineralisatie van het glazuur. Dus, pas op! Vermijd voedingsmiddelen en dranken beladen met suiker, zetmeel of zuur. Drink veel water na inname van suikerhoudende, zetmeelrijke of zure stoffen. Beter nog, je tanden poetsen direct na. Bezoek uw tandarts twee keer per jaar voor een grondige reiniging en diepgaande controle van uw tanden.

Zodra tandglazuur verloren, is het meestal onomkeerbaar

Zodra tandglazuur verloren, is het meestal onomkeerbaar. Er is veel vooruitgang in de tandheelkundige technologie die kan helpen voorkomen dat het tandglazuur verlies, maar de beste preventie is een goede mondhygiëne. Zorg goed voor je tanden. Zij zijn de belangrijkste attracties om je een miljoen dollar glimlach!