E2h

Hoe kan ik stoelgang te verbeteren

Wat is een normale stoelgang

Wat is een normale stoelgang? Ten eerste moet het niet moeilijk te passeren, en mogen niet pijnlijk of moeilijk. Een of twee stoelgang in een dag worden als gezond beschouwd. Vier of meer dagen zonder het hebben van een schadelijk zijn, als het zou kunnen terug laat de giftige stoffen aan uw lichaam via de slijmvliezen.

Hoe kan ik stoelgang te verbeteren. Evalueer uw ontlasting.
Hoe kan ik stoelgang te verbeteren. Evalueer uw ontlasting.

Hieronder zijn enkele informatie over hoe u stoelgang te verbeteren.

  • Evalueer uw ontlasting. Een normale, gezonde persoon zal hebben gevormd en bruinachtig tot bruine ontlasting licht. Het moet ook kijken vol en volumineus en is niet te zacht en niet te hard. De darm moet niet extreem vieze geur en moet niet moeilijk te passeren.
  • Probeer te bepalen of u darmproblemen. Lees door de lijst van de meest voorkomende darmproblemen mensen ondervinden en controleer of je ervaart ze.
  • Constipatie is het meest voorkomende probleem met betrekking tot stoelgang. Het wordt aangeduid als hebbende harder en droger ontlasting opzichte van de gebruikelijke. Als je niet beweegt je darmen vaak genoeg, bent u wellicht verstopt.
  • Aambeien veroorzaken jeuk en een branderig gevoel. Staken gezwollen weefsels samen met helder rood bloed zal ook worden gezien rond je anus als je dit probleem. Mensen die besteden veel tijd zitten of liggen, zwaarlijvige mensen en mensen die gebruik maken van laxeermiddelen overmatig zijn meer vatbaar voor het hebben van deze aandoening.
  • Bloeden is een ernstig symptoom dat niet mag worden genegeerd. Dit is een van de symptomen van darmkanker is bloeden. Echter, terwijl veel mensen te veel zorgen over het hebben van kanker om deze reden, studies tonen aan dat er niet veel die bloed in hun ontlasting lopen het risico op kanker. Andere factoren, zoals aambeien, zweren, intestinale infecties en anale fissuren zijn ook enkele van de oorzaken van bloeden.
  • Diarree is een te grote en frequente evacuatie van waterige ontlasting. De meest voorkomende oorzaken van dit probleem zijn virale en bacteriële infecties. Het kan ook een symptoom van gastro-intestinale tumor of voedselvergiftiging.
  • Herken de drang om te poepen. Herinner dat hoe langer de ontlasting blijft in het rectum, hoe meer water het rectum absorbeert ervan, waardoor het veel moeilijker te passeren.
  • Heb een goede voeding. Inname van grote hoeveelheden vloeistoffen en bulk voedingsmiddelen zijn nodig om een ​​gezonde en normale darm hebben. Eet veel vezelrijk voedsel zoals haver, bruine rijst, groene groenten, appels, en peren aan de spijsvertering te helpen. Er is ook een keuze van het nemen van laxeermiddelen, maar het kan leiden tot bijwerkingen zoals gas, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel.
  • Oefening regelmatig. Er zijn ook enkele oefeningen die kunnen helpen verbeteren van uw stoelgang. U kunt proberen springtouw, yoga, lunges, squat, crunches, en gewoon wandelen.
  • Integreer de wet in je dagelijkse routine. Het verbeteren van uw stoelgang is gewoon een kwestie van consistentie. Als je echt wilt op lange termijn resultaten, moet u er een gewoonte van om te gaan en te proberen ontlasten elke dag.

Vergeet niet dat wat je eet is een belangrijke factor over hoe je spijsvertering zal presteren. Om een ​​beter en normale stoelgang hebt, zorg ervoor dat je minder eet junk, investeren in lekker eten, uit te oefenen en te leven van een over-all gezonde levensstijl