E2h

Hoe kan ik grote bloedvaten in het menselijk lichaam kennen

De bloedsomloop is verantwoordelijk voor de stroming van bloed in het lichaam. Het zuurstof en voedingsstoffen naar verschillende delen van organen zoals de lever, de longen en de hersenen. Met de hulp van de bloedvaten - het ingewikkelde netwerk van buizen in het lichaam - bloed wordt getransporteerd door je hele lichaam.

Er zijn tijden wanneer de bloedvaten worden geblokkeerd door stoffen zoals slechte cholesterol dus de hoeveelheid bloedstroom beperkt. Dit dwingt het hart harder pompen om brandstof en reinigen het lichaam. Harder het hart pompt het bloed meer drukt tegen de wanden van de bloedvaten. Als dit gebeurt lang en de bloeddruk hoog blijft, hypertensie optreedt. Aldus zal het lichaam vereisen bloeddruk pillen of bloeddruk medicijnen de druk verlagen. De bloeddruk medicijnen kan ook voorkomen dat een hartaanval.

Er zijn drie soorten van grote bloedvaten

Hoe kan ik grote bloedvaten in het menselijk lichaam kennen. Er zijn drie soorten van grote bloedvaten.
Hoe kan ik grote bloedvaten in het menselijk lichaam kennen. Er zijn drie soorten van grote bloedvaten.

Er zijn drie soorten van grote bloedvaten. De slagaders voeren het bloed weg van het hart. De haarvaten de uitwisseling van water en voedingsstoffen tussen het bloed en de weefsels. De capillairen zijn ook verantwoordelijk voor het transport van bloed uit de bloedvaten naar de aderen. Tenslotte de aders verantwoordelijk voor het transport van bloed uit de capillairen naar het hart.

De wegen worden geclassificeerd in twee types

De wegen worden geclassificeerd in twee types. Longslagaders dragen het bloed in het hart te halen zuurstof in de longen. Systemische slagaders zijn verantwoordelijk voor het leveren van bloed aan de rest van het lichaam. De grootste slagader in het lichaam is de aorta. Omdat de belangrijkste systemische slagader, de aorta begint in het hart en breekt in kleinere slagaders die bloed naar de slagader van de hersenen (brachycefale slagader), bloedvaten van het hart (kransslagaders) en het onderlichaam.

Verantwoordelijk voor het vervoer bloed naar het hart

Verantwoordelijk voor het vervoer bloed naar het hart, de aderen gegroepeerd in vier types. De longaders brengen het bloed rijk aan zuurstof naar het hart. Anderzijds is de systemische aders terug zuurstofarm bloed uit verschillende gebieden van het lichaam naar het hart. Oppervlakkige aderen zijn die op de huid. Diepe aders zijn te vinden diep in spierweefsel en zijn meestal te vinden met een partner slagader, zoals de coronaire aders en slagaders.

Soms, wanneer we gewonden in de arm bijvoorbeeld de oppervlakkige aderen in het gebied schade en bloed stroomt uit het lichaam. Ons lichaam maakt een bloedstolsel rond de wond verder te voorkomen dat het bloed uit te gaan. Dit is ons lichaam de manier van genezing zelf. Er zijn ook gevallen waarin zeer kleine bloedvaten barsten in het oog, etc. In het geval van de gemeenschappelijke pijnloze bloedvlek in het oog, het bloeden resultaten van een breuk in een kleine bloedvaten in het witte gedeelte van het oog.

Gelegen in de weefsels van het lichaam

De wegen worden geclassificeerd in twee types. Verantwoordelijk voor het vervoer bloed naar het hart.
De wegen worden geclassificeerd in twee types. Verantwoordelijk voor het vervoer bloed naar het hart.

Gelegen in de weefsels van het lichaam, capillairen kleine pijpen 5 tot 10 micrometer in diameter dat het bloed brengen van de slagaders van de aderen. De muren zijn dun en bestaat uit een enkele laag van platte cellen genoemd overlappende endotheel. De capillairen zijn ook verantwoordelijk voor de uitwisseling van stoffen zoals kooldioxide, afval, zuurstof en voedingsstoffen die moeten worden gebruikt of verwijderd door het lichaam.

Kortom, de bloedvaten spelen een belangrijke rol bij de werking van het lichaam. Naast de stroming van bloed in het lichaam, de bloedvaten een rol spelen in het verspreiden van nutriënten naar alle delen van het lichaam en verwijderen van de toxines en afval.