E2h

Hoe kan ik een stoma zak schoon te maken: sanering van stoma - benodigdheden

Naast de zak, vergeet dan niet om de stoma schoon te houden

Als je je voorbereidt op de veranderingen in je dagelijkse routine dat een stoma zak zal brengen, zal dit artikel en de links verschaffen u informatie over het schoonmaken. Als je een patiënt met een stoma zak, of een verpleegkundige of verzorger toegewezen om de zorg voor de patiënt, dient u dit heeft geleerd van uw ziekenhuis of medische zorgverlener voorafgaand aan het lezen van dit. Als je in de war door het proces en het gevoel dat je nooit een adequate opleiding ontvangen door een professional in de juiste techniek van het reinigen van een stoma zak, dan moet u om te praten met het kantoor van uw arts, dit artikel biedt algemene richtlijnen, maar niet op algemene wijze de onderwerp van stoma-benodigdheden en tassen en kon niet vervangen de informatie die u kunt krijgen van uw medische professional.

Hoe schoon u uw stoma zak hangt af van wat voor soort tas je hebt. Is het open (met een klem) of heeft het in plaats daarvan hebben een gesloten einde? Is het bedoeld voor verwijdering na een gebruik of is het de bedoeling dat voor ongeveer een week? Hier zijn een aantal elementaire sanitaire richtlijnen voor het reinigen van stoma-zakken.

Hoe kan ik een stoma zak schoon te maken: sanering van stoma - benodigdheden. Het maakt niet uit wat voor soort stoma zak je hebt.
Hoe kan ik een stoma zak schoon te maken: sanering van stoma - benodigdheden. Het maakt niet uit wat voor soort stoma zak je hebt.

 1. Het maakt niet uit wat voor soort stoma zak je hebt, is het best om de zak te legen voordat hij volledig wordt gevuld met afval. De meeste mensen leegt wanneer vult ongeveer een derde of de helft van de weg. Als de zak is open, is de kans groot dat het was bedoeld voor meerdere doeleinden. Het kan worden geopend en geleegd vanaf het einde door het verwijderen van een kleminrichting, terwijl de aan het lichaam. Zodra u deze leegmaakt normaal, kunt u gebruik maken van een asepto spuit schoon te maken uit de zak voordat opnieuw opspannen. Een grondige spoeling met de spuit is alles wat nodig. Terwijl sommige van hun stoma zak schoon te maken na elke lediging, anderen geven de voorkeur om het schoon eenmaal per dag. De lediging ze regelmatig ergens tussen vijf tot zeven dagen.
 2. Als uw stoma tas is van het beschikbare, voor eenmalig gebruik type, dan is het reinigen van de tas is geen probleem voor jou. Degenen met een gesloten einde zijn meestal niet bedoeld voor langdurig gebruik, maar zijn in plaats daarvan de eenmalige, wegwerp soort. Of de wegwerp stoma zak wordt eind gesloten of open, is de tas zelf bedoeld om te worden vervangen, niet schoongemaakt en laat zitten voor verder gebruik.
 3. Het schoonmaken van uw huid, maar is zeker nog steeds een probleem. Het is een kwestie of je een wegwerp tas of een tas die duurt een week. Het maakt niet uit hoe vaak u uw stoma zak te veranderen, maak het weefsel rondom uw stoma. Als je vergeetachtig, alleen niet vergeten dat weefsel rijmt probleem! Het schoonmaken van uw weefsel is een belangrijke kwestie. Ze rijmen met zeer weinig andere woorden, tenzij je Britten.
  • Zorg ervoor dat het weefsel rondom uw stoma (de opening in je lichaam sluit u uw stoma zak) is schoon elke keer dat je leeg of vervang de zak.
  • Controleer op irritatie van de huid en eventuele verandering in het uiterlijk aan uw arts of verpleegkundige.
  • Sinds haar op natuurlijke wijze trekt vuil en eveneens om te vermijden een lijm afdichting, moet u handhaven van een schone scheren rond sluit u uw tas.

  Voor informatie over het wijzigen van een stoma zak, bezoek ons artikel, " Hoe kan ik een stoma zak of buidel te veranderen . "

De sites die aan de rechterkant zal meer informatie en over stoma zak zorg. Bedenk wel dat er geen vervanging voor het advies van uw artsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Aarzel niet om hen te vragen alle vragen en hen benaderen met de gemaakte bezwaren of opmerkingen als u aan uw nieuwe routine.