E2h

Hoe kan ik een rolstoel kiezen

Rolstoelen te helpen met een handicap rond te krijgen gemakkelijk en onafhankelijk. Als u wilt dat uw bejaarde of gehandicapte familielid om vrij te bewegen rond als ze willen zijn, kunt u ervoor kiezen om een ​​voor hen te kopen. De aankoop van de juiste rolstoel is een grote beslissing en moet worden gedaan met zorg. U kunt contact op met een fysiotherapeut om u te helpen de juiste kiest, afhankelijk van design en duurzaamheid, en uw budget. Vandaag de dag vindt u verschillende types van rolstoelen, van scootmobielen en elektrische rolstoelen voor rolstoelen en vervoer stoelen te duwen. De chicste mobiliteit product kan een fortuin kosten. Een high-end rolstoel kan zo veel als een auto kost dus je kan net zo goed rekening houden met de voor-en nadelen van de degene die je wilde kopen. Hier zijn de soorten van rolstoelen voor u om te overwegen welke het beste is uitgerust voor uw dierbaren:

  1. Scootmobiel. Dit type rolstoel hoeft niet veel fysieke kracht om te manoeuvreren dus dit is zeer aan te raden voor ouderen. Het kan gemakkelijk onderhandelen door middel van bochten en kruispunten. Aan de andere kant kan het nauwelijks passen in de auto en het kan niet echt worden gemanoeuvreerd in menigten. U moet een extra accu voor het geval de motor sterft brengen.
  2. Elektrische rolstoel. Dit type wordt aangedreven door een joystick in een hand en wordt gewoonlijk toegepast in situaties waar beperkte mobiliteit. Deze rolstoel kan niet gemakkelijk in de meeste auto's, maar het kan in sommige aangepaste voertuigen, zoals bestelauto handicap, passen door het gebruik van hellingbanen. Die het kan opleveren minder wendbaar dan duwrolstoelen maar is over het algemeen meer wendbaar dan scootmobielen, en kan gemakkelijk onderhandelen door bochten en kruispunten.
  3. . Druk rolstoelen Dit type rolstoel kan gemakkelijk worden gevonden en is aanzienlijk goedkoper dan de vorige twee, je kunt ook gemakkelijk passen dit type stoel in een standaard middelgrote auto, omdat een gedeelte daarvan kan worden gevouwen. Hoewel dit is een onafhankelijke rolstoel, het gebruik ervan is niet zeer aan te raden voor mensen die niet veel bovenlichaam sterkte. Bovendien zal het milieu en het terrein moeten worden gehouden bij het gebruik. Bergop in deze rolstoel kan zeer vermoeiend, naar beneden, echter, kan gevaarlijk zijn. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen, deze rolstoel is ideaal voor uw dierbaren als ze beschikken over goede bovenlichaam kracht, omdat ze meer natuurlijke wijze bewegen dan in een elektrische rolstoel.
  4. Transport stoelen. Dit wordt meestal gebruikt voor degenen die hebben weinig of geen bovenlichaam beweging. Ze zijn niet gemakkelijk wendbaar, en altijd moet het ten minste een persoon hulp, in het bijzonder bij de onderhandelingen over door de menigte. Dit kan echter gemakkelijk worden gemanoeuvreerd door middel van bochten en past in de auto, want je kunt vouwen.

Voor het kopen van een rolstoel

Hoe kan ik een rolstoel kiezen. Elektrische rolstoel.
Hoe kan ik een rolstoel kiezen. Elektrische rolstoel.

Voor het kopen van een rolstoel, eerst bepalen welke categorie van de stoel is het meest geschikt om de behoeften van uw dierbare. U kunt ervoor kiezen om een ​​rolstoel lenen in plaatsen zoals ziekenhuizen of het Rode Kruis uit te proberen de verschillende soorten. Ook kunt u kijken op uw lokale winkelcentra of bladeren door het internet voor rolstoel huren. Het kopen van een rolstoel zou kunnen nemen veel van uw budget dus zorg ervoor om verstandig te kiezen en de tijd nemen om te kiezen wat het beste is voor uw geliefde.