E2h

Hoe kan ik een kind puls voor CPR controleren

CPR of cardiopulmonale reanimatie is levensreddend kennis

CPR of cardiopulmonale reanimatie is levensreddend kennis, vooral tijdens noodsituaties. Dit is meestal het eerste wat gedaan wanneer een persoon, kind of zuigeling hart of ademstilstand tijdens gevallen van verwondingen, verstikking, verstikking of verdrinking. Als je kinderen hebt of een kind thuis, moet je leren de basisprincipes van reanimatie voor baby's en kinderen. CPR voor zuigelingen bestaat uit 2 elementen:

  • Compressies in de borst gebied dat zorgt ervoor dat de baby bloed circulerende
  • Beademingen die geeft het kind de longen voldoende zuurstof

Hoe kan ik een kind puls voor CPR controleren. Als het kind al naar boven dan is er geen noodzaak om de positie te veranderen.
Hoe kan ik een kind puls voor CPR controleren. Als het kind al naar boven dan is er geen noodzaak om de positie te veranderen.

Baby's zijn moeilijker te controleren op pulsen dan volwassenen en kinderen vanwege de manier waarop kleine hun organen zijn, dus je gaat naar een moeilijker tijd aan het controleren voor een zuigeling puls voordat je CPR hebt. Bij volwassenen en kinderen hoef je alleen maar de halsslagader voor de pols te controleren en het is zo makkelijk. Voor zuigelingen, moet u controleren of de arteria brachialis. De arteria brachialis is gelegen in de bovenste van de baby arm. Meestal kunt u deze tussen de 2 spieren aan de binnenkant van de bovenarm.

In noodgevallen waar je moet beheren of CPR uit te voeren op een kind, hoe kun je controleren of de pols op een effectieve manier? Lees hieronder verder.

  1. Als het kind al naar boven dan is er geen noodzaak om de positie te veranderen. Het is beter als het kind wordt naar boven. Als het kind viel en u vermoedt dat er sprake zou kunnen zijn gebroken botten dan niet proberen om de baby te bewegen. Alleen als het kind viel niet dat u ervoor dat het kind zich in een open positie.
  2. Controleer of er geen obstakels in de mond en neus. U moet zowel de mond en neus het later op, samen met pols van de baby, dus zorg ervoor dat de mond en neus zijn vrij van obstakels.
  3. Na het controleren op obstakels, controleert u of het kind nog steeds ademen door de mond of neus. Controleer de ademhaling door het plaatsen van je oren naast het kind de neus en plaats uw eigen wijzen en het midden vinger om te controleren of de halsslagader in de arteria brachialis. Na het plaatsen van je 2 vingers daar, controleren of er een puls. Neem niet te veel tijd te controleren op de pols. Doe de check-in 5-10 seconden.

Het beste zou zijn om goed opgeleide vakmensen om te controleren op de pols en als er geen getrainde professional rond dan ga je gang en bel 911 bij de eerste tekenen van problemen als je hebt ontdekt dat je baby niet ademt. Boven alles, als je kinderen hebt, zorg ervoor dat uw huis is kind bewijs en goed in de gaten op uw baby te allen tijde. Beter maak uw huis baby veilig als je een baby. Zoals het spreekwoord zegt, better safe than sorry.