E2h

Hoe kan ik een incompetente cervix diagnose

Incompetente cervix

Incompetente cervix, ook bekend als cervicale insufficiëntie ontstaat wanneer de baarmoederhals begint te verwijden dun en meestal met voortijdige geboorte. Het komt rond het begin van het tweede trimester, maar soms pas in de vroege derde trimester. Het is de oorzaak van ongeveer 20-25% van vroeggeboorte zich in het tweede trimester. Vaak ontsluiting is pijnloos op zijn zachtst ongemakkelijk, tenzij er sprake is voorbarig vruchtzak breuk wordt gevraagd arbeid. Risicofactoren voor incompetente baarmoederhals zijn een verkorte baarmoederhals of andere anatomische afwijkingen, voorafgaande dilatatie en curettage, hormonen, cervicale biopsie, cervicale trauma, of diethylstilbestrol (DES) blootstelling.

Aangezien er geen duidelijke tekenen van een incompetente cervix

Aangezien er geen duidelijke tekenen van een incompetente cervix, wordt de diagnose meestal gemaakt na een voorafgaande late zwangerschap verlies of meerdere onverklaarde verliezen. Een complete medische geschiedenis is een noodzakelijk uitgangspunt. Handmatig onderzoek uitgevoerd door een arts is de volgende stap om te bepalen baarmoederverzakking. Een speculum ingebracht in de vagina kan de arts de cervix visualiseren en op eventuele afwijkingen te controleren. Een bekken-examen volgt, waarmee de arts gevoel voor uitwissen van de cervix, dilatatie of vruchtzak puilen uit van de cervicale opening. Vaginale of bekken ultrasoon testen meet de lengte van de baarmoederhals, de dikte van cervicaal weefsel, en of de baarmoederhals geopend. Echografie toont ook de baarmoeder en eierstokken. Die tests zijn cruciaal diagnostische hulpmiddelen bij het identificeren van een incompetente cervix, alsmede het bepalen van de beste behandeling.

Andere medische kwesties moeten worden uitgesloten voor de behandeling. Andere medische problemen zijn pre-eclampsie, hydramnios (groter dan normale hoeveelheid vloeistof rond de foetus) en immuun-gecompromitteerde ziekten. Na uitgebreid onderzoek tot de diagnose van incompetente cervix, behandeling richt zich op ontspannen druk op de cervix. Soms bedrust alles wat nodig is om het begin van vroeggeboorte voorkomen. Indien arbeid is al begonnen, zijn drugs die gericht zijn op het vertragen of stoppen van arbeid genoemd tocolyse gebruikt in combinatie met bedrust. Af en toe infecties de oorzaak, en antibiotica zijn alles wat nodig is om vroeggeboorte te stoppen.

Echter, indien sprake is van meerdere verloren zwangerschappen, een cerclage van de cervix te sluiten zijn de enige mogelijke maatregel om de zwangerschap te redden. Een cerclage is een zeer sterke steek geplaatst om de cervix rond de 12e in de buurt van 16e week van de zwangerschap tot arbeid te stoppen. Het is belangrijk om een ​​juiste diagnose, compleet met cervicale lengte, hoogte van bescheidenheid, en de locatie van de placenta en vruchtzak als cerclage is een laatste wanhopige poging om vroeggeboorte te voorkomen. Als de vliezen zijn gebroken, de baarmoederhals is 4 cm of meer verwijd, of de foetus overleden is, dan is een cerclage is geen optie.

Aangezien er tal van redenen voor premature arbeid

Hoe kan ik een incompetente cervix diagnose. Aangezien er geen duidelijke tekenen van een incompetente cervix.
Hoe kan ik een incompetente cervix diagnose. Aangezien er geen duidelijke tekenen van een incompetente cervix.

Aangezien er tal van redenen voor premature arbeid, de diagnose is van het grootste belang om uit te sluiten incompetente cervix, als behandeling modaliteiten variëren met de oorzakelijke factoren. Complicaties zo eenvoudig als het een infectie kan worden opgevangen met een kuur van antibiotica. Incompetente cervix is ​​een ernstige complicatie van de zwangerschap, een die de dood van de foetus kan veroorzaken. Het type van de aanbevolen therapie wordt bepaald door de ernst, dus een nauwkeurige diagnose van incompetente baarmoederhals is essentieel voor het redden van het leven van een baby.