E2h

Hoe kan ik de tekenen van peuter uitdroging te herkennen

Uitdroging gebeurt er als uw peuter verliest te veel vloeistof door braken, diarree en overmatig zweten. Extreme hitte en onregelmatige inname van vloeistof kan ook leiden tot uitdroging. Hoewel het lijkt simpel, peuter uitdroging is een ernstige medische aandoening. Het verlaat het lichaam zwak en lusteloos. En als ze niet onmiddellijk aangepakt, kan een ernstig geval van uitdroging leiden tot shock en kan je kind een groot risico. Om te voorkomen dat eventuele complicaties, is het raadzaam dat u uw peuter te controleren op tekenen van uitdroging. Hier zijn de tekenen die je moet zoeken.

Hoe kan ik de tekenen van peuter uitdroging te herkennen. Peuter heeft een droge huid.
Hoe kan ik de tekenen van peuter uitdroging te herkennen. Peuter heeft een droge huid.

  • Peuter heeft een droge huid. Een peuter die lijden aan uitdroging heeft droge, rimpelige huid. Als u op en laat zijn huid, duurt het meer dan twee tot drie seconden om terug te keren naar zijn normale vorm en kleur. Zijn huid voelt ook een beetje koud. Hij heeft ook gebarsten lippen, ingevallen wangen, en schijnbaar droge tong.
  • Peuter produceert geen tranen. Er zijn momenten waarop je peuter wil aandacht en dramatisch kreten te krijgen zonder tranen. Dit is normaal en heeft geen wijzen vaak op uitdroging. Maar wanneer uw peuter huilt en betekent dat het, net als wanneer hij gekwetst of bang zijn, maar heeft geen tranen, kan hij lijden aan uitdroging. Zijn ogen kunnen ook verzonken, een duidelijk teken dat hij genoeg vocht ontbreekt in zijn lichaam.
  • Peuter plast minder. Uw peuter moet plassen meer dan zes keer. Als hij plast minder dan dat, hij het meest waarschijnlijk is uitgedroogd. Een ander teken is wanneer hij niet plassen gedurende drie tot 12 uur. Maar toen hij plassen doet, zijn urine is donkerder van kleur. Om te weten of uw peuter is uitgedroogd, controleer zijn luier van tijd tot tijd. Als hij al zindelijk, probeer dan zijn bezoeken te controleren om de toiletruimte.
  • Toddler is lusteloos. Een uitgedroogde kind is vaak lusteloos, slaperig, en moe. Hij speelt geen zo actief als hij gewoonlijk doet en brengt het grootste deel van de tijd slapen. Als hij toevallig wakker, hij lijkt niet geïnteresseerd in welke fysieke activiteit. Hij kan zich terugtrekken in een hoek en lijkt misschien heel langzaam te bewegen.
  • Peuter is snel geïrriteerd. Uitdroging is een peuter chagrijnig en huilerige. Hij twisten over de kleinste dingen, ook over dingen die niet een probleem om hem voor. Dit teken is gemakkelijk op te merken bij peuters die zijn meestal vrolijk.
  • Toddler is extreem dorstig. Als uw peuter is meestal niet verlangen naar water, het nogal moeilijk is om precies te weten of hij dorst is. Maar probeer aan te bieden hem water. Als hij snel pakt het en drinken non-stop, hij is het meest waarschijnlijk veel dorst en erg uitgedroogd.

Als u vermoedt dat uw kind uitgedroogd is

Als u vermoedt dat uw kind uitgedroogd is, onmiddellijk geef hem vloeistoffen zoals water, Gatorade, en rehydratie oplossing zoals Pedialyte. Vermijd het geven van hem een ​​drankje met een hoog suikergehalte, zoals sap. Het zal niet aan zijn dorst en zal niet oplossen van zijn uitdroging. Vooral als het kind lijkt te zijn niet goed, lusteloos is, en plast minder, zoek medische hulp in een keer.