E2h

Hoe kan ik de symptomen van luizen te identificeren

Luizen zijn een van de meest frustrerende soorten parasieten die mensen vaak tegenkomen. Ze worden gevreesd, niet alleen voor de symptomen die met hen komen, maar nog belangrijker, vanwege hun neiging tot verspreiding naar de omgeving contact. Om te horen over ontmoeting van iemand met luizen besmetting of pediculosis maakt de meeste mensen een beetje angstig. Onder de soorten luizen, is de hoofdluis dat de meest problematische van.

Hoofdluizen zijn parasieten die gedijen in de hoofdhuid van individuen. Ze voedt zich met menselijk bloed en hun beten zijn verantwoordelijk voor de extreme jeuk die besmette personen ervaring. Het is vrij gebruikelijk bij kinderen die actief spelen met andere kinderen. Dit is vanwege zijn natuurlijke neiging om over te dragen naar een andere host bij contact. Het contact komt meestal direct of indirect door middel van gemeenschappelijke beddengoed, hoofd-accessoires, kammen en borstels. Luizen zijn zeer mobiel en actief parasieten. Ze zijn ook bestand tegen de gewone shampoos en crèmespoeling.

Net als in elke andere vorm van besmetting, voldoende kennis van de symptomen van luizenplaag kan voorkomen dat het onnodig en lastig te verspreiden. Hier is een korte gids om u te helpen snel de symptomen van luizen te identificeren:

  • Jeuk is het meest voorkomende symptoom van de aanwezigheid van luizen. Een vicieuze cirkel van jeuk en krabben is meestal de eerste om opgemerkt te worden in een besmet persoon. Omdat luizen voorkeur gebieden met een overvloedige hoeveelheid van het haar, is het belangrijk om te observeren de jeuk en krabben cyclus die plaatsvindt op de hoofdhuid en de genitaliën. Andere delen van het lichaam, die ook bedekt met haar, niet gespaard.
  • Luizen zijn meer 's nachts actief. Hierdoor natuurlijke gewoonte, een meer prominente kriebelen en krassen fietsen in het donker verwachten. Dit is ook de tijd die het overbrengt van twee hosts.
  • Inspecteer het haar om de luizen te identificeren. Om nauwkeurig vast te stellen dat luizen aanwezig zijn, gebruik dan een vergrootglas in een goed verlichte kamer en probeer om een bloeiende parasieten te identificeren. Luizen zijn meestal minder dan 6 mm en zijn bruin in uiterlijk. eieren, ook bekend als neten zijn witachtig in uiterlijk en waargenomen aan haarfollikels.
  • Wonden of korsten zijn te vinden in het besmette gebied. Vanwege de jeuk en krabben cyclus, worden deze vermeld in de gebieden waar de parasieten gedijen. Vervolg krabben leidt tot de vorming verwonden. In extreme scenario's, kunnen deze wonden zelfs besmet raken.
  • Klonteren van het haar wordt ook gezien. De neten zijn meestal verantwoordelijk voor deze functie. Ze creëren een schijn van samengeklonterd-samen haar.


Om effectief een luizenplaag te behandelen

Om effectief een luizenplaag te behandelen, een aantal over-the-counter shampoo producten zijn beschikbaar voor u om uit te kiezen. Kies een die Permethrin als component. Het is een effectieve medicatie om luizen uit te roeien. Moeten echter andere preventieve maatregelen nog worden genomen om adequaat te verwijderen van de parasiet uit het huishouden.

Moedig alle leden voor een goede hygiëne te allen tijde

Hoe kan ik de symptomen van luizen te identificeren. Jeuk is het meest voorkomende symptoom van de aanwezigheid van luizen.
Hoe kan ik de symptomen van luizen te identificeren. Jeuk is het meest voorkomende symptoom van de aanwezigheid van luizen.

Moedig alle leden voor een goede hygiëne te allen tijde. Moedig het nemen van een bad op een dagelijkse basis en zo veel als mogelijk worden afgezien van het delen van kammen en borstels. Totdat de parasiet volledig is uitgeroeid wordt het geïnfecteerde individu geadviseerd worden geïsoleerd. Dit voorkomt verspreiding naar andere niet-geïnfecteerde individuen. Met voortdurende waakzaamheid en volharding, luizenplaag is het mogelijk uit te roeien.