E2h

Hoe kan ik de risico's van een hartoperatie weten

Er zijn tal risico als het gaat om een ​​operatie

Er zijn tal risico als het gaat om een ​​operatie, en als het openen hartoperatie specifiek het risico niet minder talrijk. Er zijn vele vormen van hart-chirurgie. Een daarvan is MIDCAB operatie (minimaal invasieve directe coronaire bypass chirurgie), die vaak een "sleutelgat" operatie. Het is minder invasief dan CABG (coronary artery bypass graft) als chirurgisch hartfalen te behandelen. De meeste operaties risico het ontstaan ​​van bloedstolsels, ademhalingsproblemen, infectie of bloedverlies. Met elk type hartoperatie of operatie zoals open hart bypass, genoemde risico's gelden in aanvulling op de volgende:

  1. Hartaanval of een beroerte. Vaak na hart-bypass, het risico van verdere schade aan het hart is nog steeds aanwezig. Dit is de reden waarom de patiënt nauwlettend gevolgd voor ernstige pijn op de borst en andere symptomen van een hartaanval of een beroerte. Dit risico wordt veroorzaakt door mogelijke trauma aan het hart en de omringende weefsels gedurende de operatie zelf.
  2. Sternale wondinfectie. Om te bepalen of de patiënt heeft verworven een sternale (borst) infectie, is de site gecontroleerd op roodheid, overmatige zwelling of gevoeligheid. Als er pus of andere afscheiding uit de wond of een vreemde geur, dan is het zeker besmet. Dit gebeurt vaak bij patiënten die lijden aan obesitas of degenen die hebben gehad vorige coronaire bypass-operatie.
  3. Post-pericardiotomy syndroom. Dit is een groep van symptomen die wordt veroorzaakt door onzekerheden. De verschijnselen van dit syndroom zijn koorts, malaise (zwakte), arthralgias (spierpijn), dyspnoe (ademhalingsmoeilijkheden), pericardiale effusie (abnormale overmatig vocht rond het hart), pleurale effusie (ophoping van vocht rond de longen), wrijving wrijven (het is de aanwezigheid hoorbaar bepaald en is een extra harttoon).
  4. Geheugenverlies of verlies van mentale helderheid. Het gaat om desoriëntatie naar tijd en plaats, en aantasting van het geheugen of oordeel. Het omvat de patiënt met "fuzzy denken", zelfs paranoïde wanen of visuele en auditieve hallucinaties. Dit wordt meestal veroorzaakt door slaapgebrek, verhoogde zintuiglijke input, leeftijd, enz. Om de ernst van deze symptomen te vermijden, moet de patiënt voortdurend herinnerd worden aan wat er van hem verwacht, en uitleg over wat er gebeurt moet herhaaldelijk worden gegeven.
  5. Hartritmestoornissen. Hartritmestoornissen zijn bekend om volgende hart-bypass optreden, zodat de ECG-monitor moeten nauwlettend gevolgd worden. De meest voorkomende aritmieën die optreden na coronaire bypass-operatie zijn premature ventriculaire contracties.

De risico's tijdens de postoperatieve periode zijn geweldig

Hoe kan ik de risico's van een hartoperatie weten. Hartaanval of een beroerte.
Hoe kan ik de risico's van een hartoperatie weten. Hartaanval of een beroerte.

De risico's tijdens de postoperatieve periode zijn geweldig, maar de incidentie van herstel is ook geweldig. Vroeg het lopen wordt aangemoedigd om pulmonale complicaties te voorkomen. Een goede gezondheid onderwijs voor de patiënt en zijn verzorgers ook sterk bij aan een snelle van de patiënt herstel. De focus van postoperatieve thuiszorg moet de patiënt een normaal leven zo snel mogelijk nemen. De activiteiten worden geleidelijk verhoogd binnen de perken, en moet ervoor worden gezorgd dat deze activiteiten niet pijn of ongemak veroorzaken. De patiënt van de voeding moet worden beperkt tot kleine maaltijden, met beperkte zout en inname van cafeïne. Roken worden vermeden. Extreme temperaturen moeten worden vermeden, en tegen de wind niet moet omdat het borstpijn veroorzaken. Seksuele relaties kunnen worden hervat op advies van een arts en de patiënt moet worden geïnformeerd naar de arts op de hoogte als de volgende symptomen optreden: druk op de borst of pijn, kortademigheid, ongewone vermoeidheid, zwelling van de voeten en enkels, flauwvallen, duizeligheid en hartslag onregelmatigheden.