E2h

Herkennen van bloedtransfusie bijwerkingen: transfusiereacties

Leer de risico's die betrokken zijn bij bloedtransfusies en hoe u uw eigen bloed op te slaan

Bloedtransfusies worden gebruikt voor patiënten die veel bloed verliezen tijdens de operatie, ernstige verwondingen, of die van wie het lichaam niet kan bloed genereren als gevolg van een ziekte. Omdat het bloed is een van de vitale behoeften van het menselijk lichaam, als het reizen naar alle delen en organen, de risico's verbonden aan transfusies zijn hoog, en er zijn een aantal bijwerkingen. In dit artikel wordt ook helpen bij het herkennen van de meest voorkomende bloedtransfusie bijwerkingen.

Bijwerkingen, ook wel bloedtransfusiereacties kan al 5 minuten later vanaf het begin van de transfusie, of 48 uur na de procedure. In zeldzame gevallen zijn bijwerkingen zijn ervaren, zolang 6 maanden later. Reacties kunnen variëren van mild complicaties tot de dood. Hier zijn een aantal veel voorkomende bijwerking symptomen die verschillende soorten risico's inhouden:

Herkennen van bloedtransfusie bijwerkingen: transfusiereacties. Koorts en koude rillingen, snelle hartslag, daling van de bloeddruk, of nierfalen.
Herkennen van bloedtransfusie bijwerkingen: transfusiereacties. Koorts en koude rillingen, snelle hartslag, daling van de bloeddruk, of nierfalen.
  1. Koorts en koude rillingen, snelle hartslag, daling van de bloeddruk, of nierfalen. Deze bijwerkingen worden veroorzaakt door de verkeerde bloedgroep wordt gegeven aan de patiënt. Nierfalen gebeurt in zeldzame gevallen. Als dit ervaren tijdens transfusie, moet de arts of verpleegkundige het toedienen van het proces worden geïnformeerd en de transfusie gestopt, zodat de patiënt kan IV vloeistoffen worden gegeven aan nierfuncties te normaliseren. Aangezien deze fout leidt vaak tot de dood, zijn strenge bloeddonatie methoden gevolgd door elke bloedbank op het gebied van screening en bloed te typen. Dit is een van de bloedbank bloeddonatie feiten waarvan u dient zich ervan bewust.
  2. Allergische reacties zoals hoofdpijn, jeuk, uitslag en ademhalingsproblemen. Dit zijn de vaak voorkomende bijwerkingen van een bloedtransfusie. In deze gevallen de natuurlijke antilichamen reageren de witte bloedcellen die zijn doordrenkt met de erytrocyten of bloedplaatjes transfusie in het bloed of de allergenen die in de geschonken plasma. Deze reacties zijn normaal behandeld met medicijnen. Patiënten die transfusie ondergaan regelmatig, door ziekten zoals anemie kan worden gevraagd om medicijnen in te nemen vóór het begin van de procedure om de bijwerkingen te verminderen. Artsen kunnen er ook voor kiezen om op te filteren of te verwijderen witte bloedcellen voor de bloedtransfusie. In bepaalde gevallen zoals chirurgie, de patiënt zijn / haar eigen bloed te gebruiken voor de transfusie bij deze bijwerkingen en de mogelijkheid om het HIV / AIDS virus.
  3. Hartfalen. Dit kan gebeuren met zeer jonge of oudere patiënten met een voorgeschiedenis van een hartstilstand die behoefte hebben aan bloedtransfusies. Dit wordt veroorzaakt door de hoeveelheid bloed wordt geïnjecteerd in het systeem van de patiënt, maar kan worden behandeld met diuretica.
  4. Respiratory verwondingen. Dit kan een soms voorkomende bijwerking van bloedtransfusie zijn, maar het is de tweede meest voorkomende oorzaak van transfusie-gerelateerde dood. Dit moet worden gerapporteerd als ervaren na een transfusie, zodat algemene ondersteunende therapie kan worden toegediend, en om toekomstige normen van bloedtransfusie te helpen.
  5. Graft-versus-host disease (GVHD). Dit gebeurt als de bloeddonor cellen aanvallen de weefsels van de patiënt. Het wordt gekenmerkt door koorts, huiduitslag en waterige en bloederige diarree, onder andere symptomen. Omdat er geen beschikbare behandeling GVHD heeft meer dan 90% mortaliteit. Het is alleen voorkomen door bestraling, waarbij het DNA van donor lymfocyten beschadigd.
  6. Abnormale bloedingen, onderkoeling of hypotensie. Dit gebeurt wanneer het volume van het bloed transfusie groter dan nodig is. Dit is meestal omgekeerd door het toedienen bloedplaatjesconcentraten of vers ingevroren plasma.

Hoewel de reacties hier genoemde zijn gevaarlijk en kan leiden tot de dood, bloedtransfusie methoden zijn over het algemeen zeer veilig. Echter, als je gaat om een operatie te ondergaan, kunt u ervoor kiezen om uw eigen bloed donor te zijn voor de veiligheid, religieuze of ethische redenen van uw eigen. Uw bloed moet worden getrokken een paar keer voor de eigenlijke operatie, en een bloedbank zal het op te slaan voor uw eigen gebruik. Dit is nog steeds de veiligste vorm van transfusie als het houdt je van het verwerven van bloed-overgedragen ziekten.