E2h

Hoe eiwitsynthese leren

Op een zeer eenvoudige illustratie

Op een zeer eenvoudige illustratie, het leven begint bij de mens in hun conceptie. Sustain het na de geboorte, wanneer de basisbehoefte - en dat is het eten - is voldaan. Leven is echter zo complex dat dieper begrip van desoxyribonucleïnezuur (DNA), van de familie van nucleïnezuren wordt gevormd die leven in stand. Elk deel van het menselijk lichaam of elke levende dingen bevat veel cellen en vereist eiwit te maken functioneel en live. De noodzaak om verschillende soorten eiwitten produceren, moet het menselijk lichaam als een machine in een fabriek te produceren wat nodig is om het leven.

Hoe eiwitsynthese leren. Op een zeer eenvoudige illustratie.
Hoe eiwitsynthese leren. Op een zeer eenvoudige illustratie.

De eiwitsynthese wordt geactiveerd wanneer een ribosoom is aan het mRNA. Eenmaal bevestigd, codering gestart en vertaald naar een transfer RNA (tRNA). De volgende sequentie is dan rek bij tRNA brengt het aminozuur op de overeenkomstige codon terwijl de ribosomen naar beneden de mRNA streng. De synthese van het eiwit eindigt wanneer de uiteindelijke mRNA wordt gelezen en vrijgegeven. Deze sequentie wordt beëindigd. Hieronder is de stap-voor-stap proces van eiwitsynthese.

  1. DNA transcriptie. Transcriptie proces gebeurt wanneer RNA wordt gesynthetiseerd in het DNA template. RNA-moleculen worden gesynthetiseerd door enzymen genaamd RNA polymerase de DNA volgorde volgt. Inleiding gebeurt wanneer RNA-synthese begint. In deze sequentie, RNA moleculen binden aan de promoter en geven open te nucleotiden bloot. Een blootgestelde DNA-strengen mogelijk maakt in het begin van een RNA keten. Het proces wordt dan herhaald, waardoor het RNA keten groeit en langwerpig. Het proces van ketenverlenging voortgezet totdat het enzym ontvangt een terminatiesignaal. Zodra stopsignaal waarmee het enzym, de polymerase stopt en geeft de DNA-matrijs en de RNA-keten. RNA overdracht naar cytoplasma gebeurt als tRNA bindt aan een uiteinde een specifiek codon in het mRNA en aan het andere uiteinde aan het aminozuur. Deze binding of hechting is belangrijk omdat het covalent verbindt het aminozuur een tRNA dat sequenties van nucleotiden zet. Een andere functie van het aminozuur bevestiging is essentieel voor de vorming van de peptidebinding.
  2. DNA vertaling. Vertaling van volledig verwerkt RNA door het ribosoom begint wanneer een specifiek enzym paren elk aminozuur op de betrokken tRNA molecule. Aminoacyl-tRNA synthetasen verantwoordelijk zijn in covalent koppelen aan de juiste set van tRNA moleculen. De aminoacyl-tRNA even belangrijk met het tRNA-molecuul in het decodeerproces. Zodra aminozuur is gekoppeld met de juiste tRNA molecule, aminozuren vervolgens toegevoegd aan het carboxyl-uiteinde van de polypeptideketen. De groeiende carboxyl einde van het polypeptide ketting altijd door de link het tRNA-molecuul geactiveerd.

Bij de productie van aminozuren en eiwitten

Bij de productie van aminozuren en eiwitten, DNA ondergaat een proces dat bestaat uit twee delen: transcriptie en translatie. De nucleaire DNA wordt getranscribeerd in messenger RNA (mRNA) in de kern, die essentieel is voor vertaling. De volledig verwerkt RNA wordt vervolgens getransporteerd naar het cytoplasma en vertaalt het ribosoom. Het vertaalproces wordt zo genoemd de synthese van eiwitten. Het vertalen van de mRNA codon volgt een reeks, die initiatie, elongatie en terminatie.