E2h

Hoe een klysma toedienen

Het uitvoeren van een klysma kan vele voordelen als het reinigt de dikke darm

Het uitvoeren van een klysma kan vele voordelen als het reinigt de dikke darm. Sommige grote chirurgische ingrepen vereisen ook de toediening van een klysma. Als je weet hoe je een douche te gebruiken, dan is de klysma proces zullen bekend zijn. Ze zijn vergelijkbaar in dat ze zowel een buis te gebruiken, en het enige verschil is dat douche wordt gedaan door toedienen water in de vagina in plaats van in het rectum.

Nu heb je twee mogelijkheden: laat de professionals het beheer van de klysma of doe het proces zelf en reserveer uw privacy. U kunt de klysma te gebruiken door jezelf zeker nu de materialen die nodig zijn voor de procedure kan gemakkelijk worden gekocht bij de dichtstbijzijnde apotheek. Inbegrepen in de dingen die je nodig hebt voor dit proces zijn handschoenen, disposable schort, smerende oplossingen, incontinentiemateriaal, een kruik voor warm water, thermometer, bereide oplossingen en ondersteek. Als alle materialen klaar zijn, dan bereid je verder te gaan.

Hoe een klysma toedienen. Vul de klysma zak met warm water en de oplossing aanbevolen door de arts.
Hoe een klysma toedienen. Vul de klysma zak met warm water en de oplossing aanbevolen door de arts.

Bereid je lichaam de dag voordat deze procedure wordt gedaan. U moet dit doen om de beste voordelen van klysma te krijgen. Om dat te doen, moet je eten alleen een licht dieet dat bestaat uit groenten en vers fruit, met uitzondering van bananen. U zult ook worden geadviseerd om gedestilleerd water te drinken, minstens 3 liter.

Als u klaar bent, hier zijn de stappen om het toedienen van een klysma:

 1. Vul de klysma zak met warm water en de oplossing aanbevolen door de arts. Er is een klem op de klysma kit. Zorg ervoor dat deze klem is ingeschakeld.
 2. Houd de klysma zak, terwijl de slang is onder na het vullen van een toevoer van water in de zak. U kunt nog steeds de klysma klem lucht laten ontsnappen die zouden kunnen leiden tot krampen.
 3. Hang de klysma zak op een afstand dat zal gemakkelijk te bereiken. Als je gaat naar de klysma toe te dienen aan jezelf, zorg ervoor dat de tas niet meer dan 3 meter van uw rectum.
 4. Je moet gaan liggen aan uw linkerhand, terwijl je rechterbeen wordt getrokken tot aan je borst. Elke positie zal doen zolang het u comfortabel en het proces kan worden gedaan zonder problemen.
 5. Breng een smeermiddel op het pijpje van de klysma kit. De anus moet ook worden gesmeerd met dezelfde werkzame stof voor een soepeler inbrengen van het mondstuk buis. De smerende oplossingen eenvoudig worden toegepast op de anus door hem uit.
 6. Plaats de mondstukbuis in het rectum.
 7. Emit de vloeistof in de klysma zak door het vrijgeven van de klem. Liet alle vloeistof in het rectum. Ademen door de mond zal helpen verlichten van de krampen. De klem kan afgesloten worden voor een tijdje totdat je voel geen krampen. De release van vloeistof moet worden voortgezet in het.
 8. Trek het pijpje.
 9. Wacht drie tot vijf minuten de vloeistof en oplossingen goed kunnen reageren in het lichaam. Ademen door de mond tijdens het wachten kan helpen verlichten krampen.
 10. Tijd voor evacuatie. Met behulp van een gehurkte in plaats van een zittende positie is beter, omdat de voormalige legt meer druk op de buik, waardoor mede release van ontlasting.
 11. Reinig de klysma kit na het proces. Of je dat niet wilt bewaren, schoonmaken is het nog steeds veilig en die nodig zijn voor hygiënische doeleinden.

Het uitvoeren van een klysma kan vele voordelen als het reinigt de dikke darm. Breng een smeermiddel op het pijpje van de klysma kit.
Het uitvoeren van een klysma kan vele voordelen als het reinigt de dikke darm. Breng een smeermiddel op het pijpje van de klysma kit.

Het toedienen van een klysma is heel eenvoudig genoeg te doen door jezelf. Het is nog steeds aan te raden om eerst uw arts te raadplegen voordat u dit of een andere medische procedures.