E2h

Hoe diabetes detecteren in een kind

Velen van ons zijn bekend met de symptomen van diabetes zoals ze zouden manifesteren in een volwassene. Hier is een lijst van symptomen die u zullen helpen om diabetes op te sporen in een kind:

  1. Vaak plassen en / of bedplassen. Een toename van plassen kunnen worden aangetoond op verschillende manieren. Misschien is uw kind is slapen door de nacht en plotseling begint nat zijn bed. Als uw kind nog in de luiers, zult u merken dat u geweest bent luiers te veranderen vaker. Of misschien is uw kind zindelijk en alle van een plotselinge, begint te hebben ongevallen.
  2. Prikkelbaarheid. Uw kind kan ervaren een verschuiving in zijn algemene houding, zoals steeds meer aanhankelijk, chagrijnig, of snel boos.
  3. Verhoogde dorst. Heeft uw kind kende een toename van zijn dorst? U bent meer op zoek naar een verschuiving in de gebruikelijke gewoonten dan in de totale inname.
  4. Verhoogde honger. Heeft uw kind ervaren, hetzij een toename van de honger of van de hoeveelheid voedsel dat hij eet?
  5. Vermoeidheid. Heeft uw kind altijd al enthousiast voor nieuwe activiteiten en nu lijkt moe en lusteloos?
  6. Gewichtsverlies. Heeft uw kind onlangs afgevallen?
  7. Chronische gist (of huid) infecties. Dit is een symptoom dat niet altijd radar iedereen als het gaat om diabetes, maar het is belangrijk. Als de bloedsuikerspiegel hoog is, meer voedsel is voor de gist te voeden.
  8. Wazig zicht. Wazig zien kan het moeilijker zijn op te sporen in een kind, maar let op als uw kind beschrijft elke verandering in de kwaliteit van zijn visie.
  9. Braken of buikpijn. Hoewel minder vaak voor, sommige kinderen last krijgen van overgeven en / of buikpijn als ze onbehandelde diabetes.

Type I diabetes vaak slaat jongeren in de leeftijd van vijf en zeven wanneer hun genetische aanleg is "geactiveerd" door een milieu-trigger, zoals een virale infectie (we weten allemaal hoe virussen kunnen razen door een schoolomgeving). Een ander belangrijk moment is in het begin van de puberteit, wanneer de kinderen gaan door significante hormonale veranderingen.

Hoe diabetes detecteren in een kind. Vaak plassen en / of bedplassen.
Hoe diabetes detecteren in een kind. Vaak plassen en / of bedplassen.

Het goede nieuws is dat, als ouder, zul je in staat om alle subtiele verschillen in uw kind die gemakkelijk kunnen worden over het hoofd gezien door een arts op te sporen. Houd in gedachten dat veel kinderen met diabetes te eindigen in een diabetische crisis voor hun ziekte krijgt opgemerkt-het zekere voor het onzekere en breng uw kind in voor een check-up als u een van de bovenstaande symptomen van diabetes op te sporen in uw kind.