E2h

Hoe de zorg voor een spiraaltje

IUD, wat staat voor spiraaltje, een stuk plastic vorm van een T met een touw aan, dat is een populaire vorm van anticonceptie. Dit apparaat wordt geleverd in twee soorten: de hormonale spiraaltje, waardoor het vervangen moet om de vijf jaar, en de Koper spiraaltje, dat je kan duren voor ongeveer tien jaar. Het werkt door verandering van de samenstelling van de baarmoeder oppervlakteweefsel omdat het vrijkomen progestageen of koper, dat een eicel verbiedt de implantatie. Het voorkomt ook dat het sperma en de eicel uit de combinatie, die de zygote uit goed vorming houdt. Het is een effectief middel om af te wenden zwangerschap die niet te duur is, maar met effecten op lange termijn. De onderstaande suggesties zullen u begeleiden in het gebruik en onderhoud van uw spiraaltje:

  • Uw arts doet het spiraaltje inbrengen op u en de procedure kan duren van 10-15 minuten. Het gebruikelijk is wanneer menstruatie optreedt als dit over de tijd wanneer de baarmoeder de openingen worden geopend. De inrichting wordt in de baarmoeder door het vagina. Zijn armen uit te breiden als in de baarmoeder. Als goed is geplaatst, zal de draad aan de IUD worden dat op het bovenste gedeelte van de vagina.
  • Zodra het spiraaltje is met succes geplaatst in de baarmoeder, is uw levensstijl niet te veranderen in any way. Het is echter noodzakelijk om de IUD tekenreeks elke dag voor een periode van 3 maanden vanaf het tijdstip controleren het apparaat is ingebracht in de baarmoeder, en daarna eenmaal per maand na de menstruatie. Eventuele wijzigingen in haar positie zou normaal optreden tijdens deze periode en als u deze wijzigingen, moet u uw arts check it out.
  • Bij de controle op het spiraaltje snaar en je merkt dat het plastic T gedeelte van uw apparaat is op uw baarmoederhals ingang, moet u uw arts vragen om dat ook te controleren, als hij kan hebben om het apparaat plaats deze opnieuw om het te houden in de juiste plaats.
  • Wanneer spiraaltjes verplaatst of van positie veranderen, is er een mogelijkheid doorprikkende bepaalde gebieden kan leiden tot bloedingen. Dit kan zich manifesteren periodes steeds aanzienlijk zwaarder dan voorheen. Bel uw arts.
  • Koorts, spierpijn en andere griepachtige symptomen mogelijk een infectie in het lichaam die worden veroorzaakt door de IUD. Zorg ervoor dat u onmiddellijk contact op met uw arts of naar het ziekenhuis om de juiste behandeling te krijgen gaan. Andere persistente pijn, zoals buikkrampen, tederheid, of andere soortgelijke pijn zal een arts aandacht. Het is normaal om een ​​soort van ongemak te voelen wanneer een spiraaltje wordt ingebracht, maar het moet niet te lang duren.
  • Een late of lichte periode vereist een arts aandacht. Hoewel spiraaltjes zijn effectief in geboortebeperking, is er nog een kleine mogelijkheid dat u zwanger zou kunnen worden.

Het dragen van een spiraaltje voor anticonceptie heeft veel voordelen

Hoe de zorg voor een spiraaltje. Uw arts doet het spiraaltje inbrengen op u en de procedure kan duren van 10-15 minuten.
Hoe de zorg voor een spiraaltje. Uw arts doet het spiraaltje inbrengen op u en de procedure kan duren van 10-15 minuten.

Het dragen van een spiraaltje voor anticonceptie heeft veel voordelen. Afgezien van het feit dat het zeer goedkoop, het is ook gemakkelijker dan te pil nemen regelmatig dat soms vergeten. Moeders die borstvoeding geven kunnen blijven om borstvoeding te geven en bijwerkingen zijn niet normaal ervaren. Het is echter best op de hoogte van de nadelen. Het bespreken van deze specifieke problemen met uw arts zal je geest in rust en zorgen voor uw welzijn te allen tijde.