E2h

Hoe de voordelen voor de gezondheid van witte thee te begrijpen

Maak je klaar voor de volgende grote ding in de thee wereld: witte thee.

Witte thee is een relatieve mysterie buiten Azië

Witte thee is een relatieve mysterie buiten Azië, de verbeelding van af en toe een thee liefhebbers (en dan misschien alleen maar door zijn gladde, delicate karakter). Hoewel de Chinezen hebben erkend dat de voordelen voor de gezondheid van witte thee voor eeuwen, pas onlangs heeft het nieuws verspreid over de hele wereld. Waarom is de populariteit van witte thee gaan groeien?

 1. Wat is witte thee Zwarte, groene en witte thee zijn allemaal afkomstig van dezelfde plant - Camellia sinensis (niet hetzelfde als de sier camelia velen van ons hebben in onze achtertuin). Je kunt je afvragen hoe bepaalde thee kan meer voordeel voor uw gezondheid te brengen. Wat maakt een kopje thee groen, wat zwarte en wat wit?

  Hoe de voordelen voor de gezondheid van witte thee te begrijpen. Wat is witte thee.
  Hoe de voordelen voor de gezondheid van witte thee te begrijpen. Wat is witte thee.

  Het antwoord is het proces dat de thee ondergaat tussen oogst en consumptie. Al deze thee worden onderworpen aan verwarming (voor oxidase inactivering) en vervolgens drogen. Sommige soorten thee, zoals oolong en zwarte, ondergaan lucht-vernietigende en fermentatie voor het verwarmen en drogen. Groene thee heeft niet de fermentatie stadium, zonder dat de lucht-vernietigende fase nog steeds optreedt. Witte thee, anderzijds, ondergaat geen vernietigend of fermentatie. De theebladeren derhalve zijn het dichtst bij hun oorspronkelijke vorm dan andere camellia afgeleide thee.

  Witte theesoorten bevatten allemaal verschillende mengsels van thee bladeren en knoppen, waarvan fuzz wordt wit na het drogen (vandaar de naam). Ze worden geoogst op een meer vormende leeftijd dan andere thee bladeren en, wanneer gebrouwen, produceren een bleke thee.

  Je kunt genieten van de zachte smaak van witte thee (zacht zelfs in vergelijking met groene thee), maar de gezonde eigenschappen van deze thee zijn echt wat verbazen.

  Witte thee is een relatieve mysterie buiten azië. Kreeft.
  Witte thee is een relatieve mysterie buiten azië. Kreeft.

 2. Kreeft. Omdat het ondergaat nog minder blootstelling aan de lucht voordat stomen, witte thee bevat een nog grotere overvloed van de antioxidant catechinen (polyfenolen) dan andere soorten thee. Meer anti-oxidanten zorgen voor een nog krachtiger kankerbestrijdende thee.
 3. Zegen voor het immuunsysteem. Even krachtig als groene thee lijkt te zijn als het gaat om het bestrijden van virussen en bacteriën, onderzoek suggereert dat witte thee zou nog sterker. Witte thee lijkt te remmen zowel STREP en stafylokok infecties. Zijn antimicrobiële eigenschappen gedwongen wat tandpasta bedrijven om witte thee-extract daadwerkelijk toe te voegen aan hun product.
 4. Gewichtsverlies. Hoewel de energie-het stimuleren en het gewicht-brandende effecten van witte thee zou kunnen zijn bescheiden, lijkt het erop dat Epichasin, die is gevonden in witte thee, een positief effect op onze energie niveaus en kunnen bevorderen bescheiden gewichtsverlies.

Wetenschappers beginnen nog maar net aan de vele mogelijke voordelen voor de gezondheid van witte thee verkennen - van hart-en cosmetische. Studies tot nu toe zijn veelbelovend, het valideren van wat velen reeds hebben geloofd al jaren. Hoewel de prijs van witte thee kan u verrassen, zou de voordelen ervan te overtuigen om deze opkomende superster thee te proberen.