E2h

Hoe de oorzaken van wiegendood (SIDS) te begrijpen

Sudden Infant Death Syndrome, of SIDS, is gedefinieerd als de onverklaarbare dood van een kind tot een jaar oud die had geen nadelige gezondheidsproblemen. Hoewel classificeren van een zuigeling dood als wiegendood wordt gedaan door het uitsluiten van andere mogelijke oorzaken, zijn er een aantal factoren die kunnen bijdragen aan wiegendood. Inzicht in de mogelijke oorzaken zal u helpen om de kansen van de tragedie te minimaliseren. Hier zijn enkele van de meest bekende en gedocumenteerde oorzaken van wiegendood:

  1. Moeders die niet heeft ontvangen een goede prenatale zorg hebben een verhoogde kans op het verliezen van een kind aan wiegendood. Het is van vitaal belang te krijgen om uw baby uit om de best mogelijke start door te zorgen dat uw prenatale zorg consistent is. Woon alle geplande prenatale medische afspraken en probeer advies van uw arts met betrekking tot voeding, beweging, rust, en blootstelling aan giftige stoffen harte te nemen.
  2. Moeders die roken tijdens de zwangerschap zetten hun kind een verhoogd risico op wiegendood. In aanvulling op de voor de hand liggende gevaren voor de gezondheid voor de moeder, baby's van rokende moeders hebben een drie keer grotere kans op sterven aan wiegendood dan degenen die zijn geboren voor niet-rokende moeders.
  3. Hoewel de reden is onduidelijk, er zijn aanwijzingen dat borstvoeding de baby haar voorziet van een niveau van bescherming tegen wiegendood. Als het mogelijk is, probeer dan om borstvoeding te geven, in ieder geval voor de eerste paar maanden.
  4. Het plaatsen van een kind op zijn buik te slapen verhoogt zijn kans op sterven aan wiegendood. Altijd liggen baby's naar beneden op hun rug en het gebruik van een apparaat (verkocht bij de meeste winkels die baby beddengoed verkopen) om hem te houden van rollen op zijn zij, indien nodig. Tot baby's zijn oud genoeg om te rollen op hun eigen (meestal 4 tot 7 maanden), kunnen ze niet goed tillen hun hoofd om ervoor te zorgen dat ze over voldoende frisse lucht te krijgen - dit is een van de meest voorkomende en meest gemakkelijk te voorkomen oorzaken van wiegendood.
  5. Hoewel het verleidelijk is voor uitgeputte nieuwe ouders om hun baby mee in bed met hen, deskundigen het niet eens over de veiligheid van samen slapen met je baby. Sommigen geloven dat met een niet-rokers en volledig nuchter ouder, baby's veilig zijn, terwijl anderen ontmoedigen samen slapen onder alle omstandigheden.
  6. Bij het ​​selecteren van uw baby wieg, bedenk dan dat het moet vrij zijn van kussens, dekens en knuffels. Een wieg matras moet vlak en stevig. Als u ervoor kiest om bumpers te gebruiken, er absoluut zeker van dat ze stevig zijn bevestigd aan de wieg rails en dat ze zorgen voor een adequate luchtstroom.
  7. Baby's die gebruik maken van een fopspeen hebben een lagere incidentie van wiegendood, dus waardoor uw kind om lief te zijn "binky" is een gezonde keuze. Bij het leggen van hem om te slapen, plaatst u de fopspeen in zijn mond, maar er is geen noodzaak om het te vervangen als het valt uit de mond van uw baby terwijl hij slaapt.

  8. Oververhit raakt zet een baby een verhoogd risico op wiegendood. Het is niet nodig om een ​​baby te bundelen om te slapen, in feite om dat te doen is riskant. Kies gewoon lichte kleding en houd de ruimte op een comfortabele, maar niet te warm, de temperatuur. Als u vertrouwd bent in de kamer, zal het gewoon goed zijn voor uw baby, ook.

  9. Baby's die worden blootgesteld aan passief roken zijn twee keer zoveel kans om aan wiegendood bezwijken als degenen die wonen in een rookvrije omgeving. Niet roken rond uw baby en erop aandringen dat zorgverleners en andere bezoekers hetzelfde te doen.
  10. Baby's die niet regelmatig goed babyverzorging hebben een hogere incidentie van wiegendood. Tot oprichting van routinematige medische zorg voor uw kind, en het zoeken naar medisch advies als ze ziek is, verlaagt de kans op het verlies van haar aan wiegendood.

Hoe de oorzaken van wiegendood (SIDS) te begrijpen. Moeders die niet heeft ontvangen een goede prenatale zorg hebben een verhoogde kans op het verliezen van een kind aan wiegendood.
Hoe de oorzaken van wiegendood (SIDS) te begrijpen. Moeders die niet heeft ontvangen een goede prenatale zorg hebben een verhoogde kans op het verliezen van een kind aan wiegendood.