E2h

Hoe de luchtwegen, ademhaling en circulatie te controleren

Ongelukken gebeuren de hele tijd. Met het oog op het minimaliseren van de risico dat ongelukken te brengen, is het belangrijk om te leren de basisprincipes van eerste hulp, die beginnen met het controleren van iemands luchtweg, ademhaling en circulatie.

Als u ook een bewusteloos persoon, het allereerste wat je kunt doen is om ervoor te zorgen dat zijn luchtweg open is, is hij ademen en dat hij pols of andere tekenen van circulatie. Hier zijn de stappen die u kunt doen om de luchtwegen, ademhaling en circulatie van een bewusteloos persoon te controleren.

Hoe de luchtwegen, ademhaling en circulatie te controleren. Airway.
Hoe de luchtwegen, ademhaling en circulatie te controleren. Airway.

Airway. De eerste stap bij het controleren van de stabiliteit van een bewusteloos persoon is om te controleren of zijn luchtweg open is en er geen obstakels zijn. Als de persoon die u het controleren getroffen door een vreselijk ongeluk, zou zijn ademhaling te vaag en oppervlakkig. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent in het kijken, luisteren en voelen voor zijn ademhaling. Als u echter vindt dat hij niet ademt goed of helemaal, zou zijn luchtwegen worden belemmerd. Als u vindt dat het slachtoffer luchtwegen verstopt is, het openen van zijn luchtwegen te proberen door uw vingers onder de kin van het slachtoffer en de andere hand op zijn voorhoofd, en zachtjes kantelen van de achterkant van zijn hoofd. Deze positie maakt het mogelijk de lucht door de neus van het slachtoffer, de mond en in de longen. Als het slachtoffer nog steeds niet ademt na het doen van deze procedure, probeer waardoor hij lucht aan de ademhaling te starten.

Ademhaling

Breathing. De volgende stap is het handhaven ademhaling. Na het openen van het slachtoffer luchtwegen, houdt zijn hoofd schuin en knijp zijn neus. Plaats uw mond in zijn en beginnen met ventileren hem. Als je dit doet, zorg ervoor dat op zijn borst te controleren als u hem met lucht. Wanneer u het slachtoffer lucht te geven, moet je hem twee volle ademhalingen. Na elke volledige ademhaling, geef het slachtoffer longen tijd om uit te ademen. Door te luisteren naar zijn mond, kunt u gemakkelijk te detecteren wanneer lucht ontsnapt. Op dit punt, moet u het slachtoffer borst val als hij uitademt. Als het slachtoffer nog steeds niet reageert op deze procedure, voor te bereiden op zijn pols of enig teken van circulatie te controleren.

Circulatie

Circulation. De laatste stap bij het controleren van de stabiliteit van het slachtoffer is het controleren van zijn circulatie. U kunt dit doen door te kijken naar tekenen van pols of bewegingen. Ten eerste, zoek het slachtoffer halsslagader en zien of zijn hart klopt. Vervolgens kunt u proberen het gevoel als er een puls. Doe dit door het zetten van uw twee vingers op de zijkant van de nek van het slachtoffer, waar het signaal gemakkelijk kan worden opgespoord.

Ademhaling. Breathing.
Ademhaling. Breathing.

Dit zijn de dingen die je kunt doen om te controleren of de luchtwegen van een persoon, ademhaling en circulatie. Weet je nog dat je probeert om de lucht van de gelaedeerde, vermijd overinflating zijn longen. Dit zal uiteindelijk dwingen lucht in zijn maag, die vervolgens zal leiden tot braken. Als dit gebeurt, draait u het slachtoffer het hoofd naar een kant en voorzichtig met je vingers om zich te ontdoen van elke vorm van obstakels uit aanhoudende.