E2h

Hoe de bijwerkingen van chemotherapie tegen

Iedereen die heeft ondergaan chemotherapie of degenen die weten iedereen die chemotherapie weet hoe moeilijk het is om te vechten de bijwerkingen van deze behandeling. Terwijl uiteindelijk is het de bedoeling om kankercellen te vernietigen, chemotherapie heeft bijwerkingen die volledig onaangenaam en kan zelfs zo lang duren als de duur van de behandeling met chemotherapie.

Hoe de bijwerkingen van chemotherapie tegen. Allot een paar minuten in een dag om je geest te brengen tot een kalm en gelukkig plaats.
Hoe de bijwerkingen van chemotherapie tegen. Allot een paar minuten in een dag om je geest te brengen tot een kalm en gelukkig plaats.

Als u of iemand die je kent is die chemotherapie ondergaan, hier zijn enkele manieren waarop u kunt bestrijden of omgaan met de moeilijkheden van chemotherapie bijwerkingen.

  • Allot een paar minuten in een dag om je geest te brengen tot een kalm en gelukkig plaats. Wees je bewust van je ademhaling, zich bewust zijn van het of te spelen langzaam rustgevende muziek op de achtergrond. Al met al kan dit u helpen rusten, te ontspannen, en in het algemeen beter te voelen.
  • Veel patiënten vinden dat lichte oefeningen hun bloedstroom verbetert, en maakt ze zich beter voelt. Eenvoudig en gemakkelijk oefeningen, zoals wandelen, fietsen, en het doen van yoga kan je helpen te voelen verjongd. Zorg ervoor dat u eerst overleggen met uw arts over uw licht oefening plan vóór het begin van het.
  • Word lid van een steungroep. Omdat chemotherapie kan emotioneel worden aftappen, manieren vinden om verbinding te maken met andere mensen. Andere kankerpatiënten bereid zijn om hun verhalen en gevoelens om te helpen fleuren en verlichten de gevoelens van andere patiënten te delen. Er zijn gemeenschappen en groepen waar u kunt uw problemen en lossen alle andere emotionele lasten die je zou kunnen voelen. Er zijn een heleboel mensen die bereid zijn om te helpen, meer dan je denkt. Als u niet kunt reizen, zijn er online support groepen waar je kunt emotionele steun te krijgen.

Je familie, natuurlijk, of geestelijk verzorger kan u de ondersteuning (en lacht) die je nodig hebt in deze uitdagende tijd.

Veel patiënten vinden dat lichte oefeningen hun bloedstroom verbetert. Word lid van een steungroep.
Veel patiënten vinden dat lichte oefeningen hun bloedstroom verbetert. Word lid van een steungroep.

  • Communiceer met uw arts. Alle gevoelens van onbehagen, moet de vraag of fysieke emotionele worden meegedeeld aan uw medisch team. Door het voorschrijven van geneesmiddelen of het aanbieden van alternatieve systemen, kunnen ze u advies geven over wat het beste is - na alle, ze zijn er om u te helpen zich beter voelt.
  • Acupunctuur wordt toegediend aan sommige patiënten om pijn en spanning te verlichten. Nogmaals, raadpleeg dan eerst met uw arts over alle alternatieve procedures u wilt ondernemen.
  • Vraag uw arts hoe u uw voeding te verbeteren om troost-eten, of misschien zelfs orale medicijnen die kunnen verlichten uw gevoelens van angst of verdriet te nemen.

Zoals bij elke andere kanker zoals alvleesklierkanker, nierkanker, leverkanker of kan kankerbehandelingen zoals chemotherapie of radiotherapie stressvol zijn voor de patiënt vanwege bijwerkingen.

Chemotherapie is goed voor de behandeling van kanker, maar het moet ergens pijn (ook financieel natuurlijk). Weten hoe om te gaan met het kan over het algemeen voelt u zich beter over uw gezondheid en zijn optimistischer over uw herstel. Het is belangrijk dat de zorg voor jezelf is niet alleen afhankelijk van medicijnen, maar ook van hoe goed je voor jezelf zorgen.