E2h

Hoe de bezettingsgraad voor een ziekenhuis te bepalen

Een bezettingsgraad

Een bezettingsgraad, voor elke entiteit, is het bedrag van de output is in vergelijking met de potentiële productie moet worden produceren. Dit vermeld in eenvoudiger bewoordingen, gewoon het verschil tussen een bedrijf produceert en wat kan produceren op een bepaald moment. Deze formule wordt gebruikt in vele aspecten van de handel, met inbegrip van de overheid, bij het bepalen van het potentieel voor een bedrijf of product.

Ziekenhuizen kunnen profiteren van bezettingsgraad gegevens, omdat zij in staat zullen zijn om te vertellen wat soorten diensten het meest nodig zijn en wat, misschien, is een verspilling van middelen van het ziekenhuis. Economische stabiliteit wordt vaak bepaald door de bezettingsgraad van een bepaalde entiteit. Als een ziekenhuis bepaalt het draait om laag of te hoog kan dienovereenkomstig aan te passen op de werkzaamheden mogelijk zorgen voor een winst te maken. Ook dit zal een ziekenhuis om haar aanbod te stroomlijnen om het publiek te voldoen. Een ziekenhuis dat is meer dan het gebruik in een afdeling en manier onder in een andere kan dit aanpassen aan de eisen van het gebied dient het vullen.

Hoe de bezettingsgraad voor een ziekenhuis te bepalen. Een bezettingsgraad.
Hoe de bezettingsgraad voor een ziekenhuis te bepalen. Een bezettingsgraad.

Om een ​​ziekenhuizen bezettingsgraad te bepalen u kunt wensen om dit af te breken in specifieke afdelingen, zodat u kunt een geloofwaardig aantal te bereiken. Bijvoorbeeld, om actuele tarieven op te in het ziekenhuis verdelen het ziekenhuis in belangrijke gebieden zoals ER, poliklinische, administratie, lange termijn of hoe ooit het je past. U kunt beginnen met elke afdeling van de capaciteit veel makkelijker op deze manier vast te stellen en een betere algemene vooruitzichten van de hele operatie te krijgen.

De juiste formule voor bezettingsgraad
werkelijke output - de potentiële productie x 100
potentiële productie

Dus, als de ER heeft 100 bedden en het ziekenhuis maakt gebruik van 70 bedden u op zoek bent naar een 70% bezettingsgraad en hebben ruimte om te groeien naar 100. Aan de andere kant, als het ziekenhuis heeft 100 bedden en maakt gebruik van extra bedden om aan de vraag te voldoen, is het ziekenhuis overcapaciteit en moet het vergroten van haar aanbod.

Hoe de bezettingsgraad voor een ziekenhuis te bepalen.
Hoe de bezettingsgraad voor een ziekenhuis te bepalen.

Bezettingsgraad kunnen ook worden gebruikt om de kosten van diensten te bepalen. Ziekenhuizen kunnen bepalen of de kosten van de behandeling van patiënten zal toenemen of afnemen als ze accepteren meer patiënten. Deze bepaling zal het ziekenhuis om zijn huidige economische klassement bekijken en waar prins toe of af kan nodig zijn om van kracht te zien.

Het belangrijkste punt achter bepaling bezettingsgraad is te bepalen of de hoeveelheid beschikbare productie daadwerkelijk wordt gebruikt. Als een ziekenhuis kan behandelen 1000 patiënten per dag en 500 waar uitsluitend er een probleem ergens in het systeem. Als het ziekenhuis behandelt 1500 per dag en is alleen realistisch kan behandelen 1000 effectief weer een probleem. Voortdurend van de bezettingsgraad in staat zal stellen het management in het ziekenhuis draaien op maximale capaciteit en de groei te stimuleren waar nodig.