E2h

Het handhaven van gezonde bloedsuikerspiegels: normale niveaus van de bloedglucose

Lees tips voor het regelen van de bloedsuikerspiegel

Patiënten die zijn gediagnosticeerd met diabetes moeten de controle over hun bloedsuikerspiegel constant te houden door middel van medicatie, goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en bloed glucose of bloedsuiker testen . Echter, met verschillende soorten stress en ongezonde factoren die bijdragen aan de levensstijl vandaag de dag, is het belangrijk om bewust te zijn van uw gezondheid en extra inspanning om de normale bloedsuikerspiegel op peil te houden, zelfs als u geen diabetes hebben te maken. Hier is hoe het te doen:

  1. Het juiste gewicht blijven. Verliezen of gewichtstoename in overeenstemming met wat geschikt is voor uw lengte en leeftijd. Dit is een moeilijke uitdaging, vooral als je een metabolische probleem. Goede voeding en lichaamsbeweging zijn factoren die u zullen helpen te bereiken precies het juiste gewicht voor u.
  2. Eet een evenwichtige voeding. Als u wilt dat uw bloedsuikerspiegel te controleren, ontnemen jezelf van eten is niet de oplossing. Wat je nodig hebt is om te weten wat voedingsmiddelen zijn goed en slecht voor je lichaam. Terwijl de meeste mensen denken dat koolhydraten slecht zijn, je lichaam nodig heeft ze daadwerkelijk voor energie. Kies vezelrijke voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten. Fiber is eigenlijk een koolhydraat, maar verhoogt u niet uw bloedglucose. Beperk uw inname van suikerhoudende en verwerkte voedingsmiddelen en vermijd eetaanvallen.
  3. Uit te oefenen. Zelfs met constante suiker niveaus, regelmatige lichaamsbeweging is een must om u te helpen een gezond lichaam en levensstijl. Fysieke activiteit helpt bij het reguleren van uw niveau en versterken van uw cardiovasculaire systeem en andere delen van uw lichaam. Het stabiliseert ook het metabolisme en vermindert het lichaam vetten.
  4. Monitor glucose niveaus. Dit is zeer belangrijk, vooral voor degenen die reeds zijn gediagnosticeerd met diabetes. Het bijhouden van uw glucose niveaus kunnen helpen te leren welke factoren bijdragen aan veranderingen, of het nu uw lichamelijke activiteit, voeding, medicijnen of stress. Gewoonlijk normale niveaus traject van 70 tot 150 mg. Onder de 70, bent u een verhoogd risico op hypoglykemie. Symptomen van hypoglykemie zijn duizeligheid, nervositeit, angst, zwakte, moeite met spreken, honger, enz.
    Naast het standaard assortiment is hyperglykemie. Symptomen zijn kortademigheid, misselijkheid en braken en droge mond, onder anderen. Als u het nemen van medicijnen voor diabetes, zal regelmatig toezicht houden van uw glucosewaarden helpen u en uw arts bepalen uw medicatie vooruitgang. Een draagbare machine heet een bloedglucosemeter kan ook gebruikt worden in huis zodat u makkelijk tests uitvoeren. Het zou zeer nuttig zijn voor u en uw arts als u een grafiek om de wijzigingen in uw testresultaten.

Het handhaven van gezonde bloedsuikerspiegels: normale niveaus van de bloedglucose. Het juiste gewicht blijven.
Het handhaven van gezonde bloedsuikerspiegels: normale niveaus van de bloedglucose. Het juiste gewicht blijven.

Als u symptomen van hypo-of hyperglycemie, raadpleeg dan uw arts voor diabetes testen, zelfs als je denkt dat je geen bloed suiker-gerelateerde problemen, omdat niemand in je familie is gediagnosticeerd met diabetes. Wees je bewust van je levensstijl, omdat eetpatroon grote invloed hebben op uw conditie.