E2h

Wat zijn koolhydraten

Koolhydraten zijn te vinden op bijna elke voedingswaarde etiket in verpakte levensmiddelen, maar veel mensen nog steeds de vraag wat zijn koolhydraten. Koolhydraten zijn suikers die het grootste deel van de energie te leveren die het lichaam nodig om te leven. Deze stof wordt gevonden in rijst, pasta, peulvruchten, brood, en een breed scala van andere voedingsmiddelen.

Voedselbronnen. Van brood

Voedselbronnen. Van brood, meel, peulvruchten, fruit, groenten en granen, kunnen koolhydraten worden gevonden. De gemiddelde meel heeft een basis van koolhydraten, zoals pasta, brood of rijst dat de meeste maaltijden begeleidt. Koolhydraten zijn meestal de grootste portie in de maaltijden, omdat het fungeert als de brandstof voor het lichaam.

Wat zijn koolhydraten. Voedselbronnen.
Wat zijn koolhydraten. Voedselbronnen.

Eenvoudige en complexe. Koolhydraten zijn technisch bekend als sacchariden. Er zijn twee algemene types van sacchariden, het complex en de eenvoudige sacchariden of koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten zijn meestal te vinden in zuivelproducten en fruit. Deze koolhydraten zijn het makkelijkst te verteren, dat is waarom ze een boost van energie te geven meestal kort na consumptie. Stroom bars of energy bars die rijk zijn aan suikers zijn ook gemaakt van eenvoudige koolhydraten die gemakkelijk te verteren, maar wat kan leiden tot suiker crashes als de koolhydraten op zijn. Complexe koolhydraten, daarentegen, zijn van ongeraffineerde meel en rijst alsmede en andere granen. Complexe koolhydraten langer duren om te worden verteerd, wat betekent dat u volledige en energiek te houden voor een langere tijd.

Spijsvertering. Koolhydraten worden verwerkt door de lever. De primaire taak van de lever is het afbreken van de koolhydraten in glucose, die zijn eenvoudige suikers die direct voeden het lichaam. Enkelvoudige koolhydraten zijn gemakkelijk afgebroken tot glucose, dat bevordert de productie van insuline. Wanneer insuline wordt in het lichaam worden koolhydraten gebruikt snel. Dit creëert een uitbarsting van energie, maar het betekent ook dat de energie zal korte duur zijn. Wanneer de koolhydraten niet worden gebruikt als energie worden deze opgeslagen als vet of glycogeen.

Voordelen. Vandaag de dag zijn er tal van diëten die gebaseerd zijn op het verlagen van het gehalte aan koolhydraten in de voeding. Vanwege de slechte publiciteit die koolhydraten hebben ontvangen, veel mensen categorisch kiezen voor voedingsmiddelen die zijn laag in koolhydraten. In werkelijkheid heeft het lichaam koolhydraten. In plaats van het ontkennen van de koolhydraten behoeften van het lichaam, moet de consument alleen met de soorten koolhydraten ze consumeren en hoeveel koolhydraten ze consumeren. Mensen met een zittende levensstijl kunnen verlagen hun inname van koolhydraten, omdat ze niet in staat zijn om alle van de koolhydraten die ze nodig hebben te verbranden. Actieve mensen, aan de andere kant moet verschuiven naar complexe koolhydraten die langer om te verteren en weg hongergevoel dat eenvoudige koolhydraten kan leiden nadat het is gedigereerd.

Voedselbronnen. van brood. Eenvoudige en complexe.
Voedselbronnen. van brood. Eenvoudige en complexe.

In het algemeen moeten mensen een dieet waar energie is 40 tot 65 procent koolhydraten, de hoeveelheid die nodig is voor cellen om te functioneren en hun benodigde energie te krijgen. Van koolhydraten die een persoon is, dan dienen de eenvoudige koolhydraten bevatten niet meer dan 10 procent. Met de juiste soort koolhydraten uit wenkbrauw rijst, granen en fruit, moet fit blijven geen probleem zelfs met een carb-dieet.