E2h

Wat is wei

Misschien heb je gehoord van de wei-eiwit dat bodybuilders regelmatig te drinken. Of misschien heb je gehoord van deze term van dat beroemde gedicht, 'Little Miss Muffet "(vergeet niet dat degene die aan het eten was wrongel en wei?). Deze term kan bekend genoeg zijn, maar wat is het precies? Hier zijn een aantal elementaire informatie over wei:

Wat is wei-

Wat is wei. Wat is wei die wordt gebruikt voor?
Wat is wei. Wat is wei die wordt gebruikt voor?

Wat is wei? Wei is de vloeistof die bij het maken van kaas. Hier is een eenvoudige schets van wat er gebeurt: melk, dat is de grondstof voor het maken van kaas, scheidt in wrongel. Dit curding gebeurt een keer een zure stof, zoals azijn of citroensap, wordt toegevoegd aan de melk. Curding kan ook gebeuren als de melk wordt met rust gelaten te verzuren.

Wrongel zijn de vette vaste delen van de melk die samen plakt (stolt). Deze worden vervolgens omgezet in kaas. Anderzijds, wei is het vloeibare deel, dat scheidt van de wrongel. De wei wordt gewoonlijk afgetapt omdat het niet gebruikt kaasverwerkende.

Wei kan ook worden gevormd tijdens de verwerking yoghurt. Zodra de yoghurt is opgelost, kan een dunne film van vloeistof met een andere consistentie te vinden op de bovenste laag van de yoghurt, dit is wei.

Wat is wei die wordt gebruikt voor

Wat is wei die wordt gebruikt voor. Waarom is het belangrijk?
Wat is wei die wordt gebruikt voor. Waarom is het belangrijk?

Wat is wei die wordt gebruikt voor? Hoewel het soms weggegooid omdat het niet gebruikt voor het maken van kaas noch voor yoghurt wordt doorgaans wei eveneens als waardevol op zich. Ten eerste kan het worden toegevoegd aan shakes of andere vloeibare dranken (vandaar het wei-eiwit). Voor een ander, wei is zeer gemakkelijk te verteren en dus het wordt traditioneel gebruikt voor voedsel voor kinderen, ouderen en zieken.

Wei kan ook worden gebruikt om een ​​soort kaas genoemd ricotta kaas. In het maken van ricotta kaas wordt de wei verwarmd en dit veroorzaakt hen te fuseren en een wrongel. Ricotta is dan technisch niet kaas, want het is niet gemaakt van wrongel en heet weikaas.

Andere toepassingen van wei op te nemen als een ingrediënt voor bruine kaas

Andere toepassingen van wei zijn als ingrediënt voor bruine kaas en als additief voor brood, crackers en gebak.

Waarom is het belangrijk? Zoals gezegd, wei is zeer gemakkelijk te verteren, maar afgezien van dit, het brengt verschillende voordelen voor de gezondheid als goed. Wei is een laag vetgehalte, en het is rijk aan melk eiwit albumine. Het is ook een grote bron van vitaminen, mineralen en lactose, en het helpt bij het weefsel en spierherstel. Dit zijn slechts enkele redenen die wei wordt beschouwd als een belangrijk gezondheidsprobleem drankje speciaal voor sporters en bodybuilders.

Wat zijn andere belangrijke feiten over wei-

Wat zijn andere belangrijke feiten over wei? Koemelk wordt gevonden om de grootste hoeveelheid wei opleveren, omdat het bestaat uit 85% water. Wei-eiwit is ook zeer gewaardeerd omdat het de grootste biologische waarde dan enig ander eiwit. Dit betekent dat weiproteïnen verteerd en zeer efficiënt door het lichaam, en dat de aminozuren in de bloedbaan terecht sneller dan andere eiwitten.

Daar heb je het

Daar heb je het! Dit zijn slechts enkele van de interessante feiten over wei. Het lijkt erop dat Little Miss Muffet wist precies wat ze deed toen ze het eten van haar wei!