E2h

Wat glucose

Glucose is de primaire brandstof energie van alle levende organismen

Glucose is de primaire energie brandstof van alle levende organismen. In het menselijk lichaam deze eenvoudige suiker, ook bekend als monosaccharide, is de belangrijkste bron van energie die het lichaam te bewegen overleven. Glucose is algemeen bekend als koolhydraten, bloedsuiker, of maïs. Het wordt getransformeerd en in een menselijke lichaam als koolhydraten worden ingenomen. Dit wordt vervolgens omgezet in energie die het lichaam leeft.

Oorsprong

Wat glucose. Origin.
Wat glucose. Origin.

Origin. De term Glucose afkomstig van het Griekse woord "Glukus", wat verwijst naar "zoet". Het achtervoegsel "OSE" is Grieks voor suiker. In 1891, Emil Fischer, een Duitse chemicus onderzocht en bestudeert de fijne kneepjes van glucose en hoe het zich verhoudt tot elk organisme, waaronder de mens. In 1902 werden zijn bevindingen over de kwestie beloond met de Nobelprijs voor de scheikunde. In 1894, Fischer kon de ware configuraties van glucose vast samen met alle andere bekende soorten suiker. Door zijn werk, de mensheid in staat was om de chemische samenstelling en de relativiteit van suiker echt te begrijpen in alle levende organismen.

Lichaamsprocessen. Het glucose of suiker in een menselijk lichaam wordt geëxtraheerd door inname zetmeel en koolhydraatbasis voedingsmiddelen. Door de afscheiding van gal en andere enzymen, worden deze voedingsmiddelen afgebroken zetmeel en eenvoudige suiker die vervolgens in de bloedbaan geabsorbeerd door de dunne darm. Tijdens dit proces wordt Insuline, een chemische afgescheiden door de alvleesklier model te mengen met de glucose. Dit mengsel gaat dan door heel de bloedstroom naar de spier en alle hersencellen. Glucose wordt vervolgens omgezet in energie zijn de cellen van het menselijk lichaam. De werkwijze omvat complete interactie van het spijsverteringssysteem en endocriene systemen te waarborgen dat alle cellen in het lichaam de juiste glucose niveaus nodig spier en hersenen verrichten handhaven. Overmaat glucose wordt overgedragen en opgeslagen in de lever en omgezet in glycogeen. Dit helpt om de juiste hoeveelheid glucose in het bloed.

Gevaren. Gedurende het hele proces, kunnen er zich complicaties voordoen die kunnen leiden tot ernstige aandoeningen en gebreken. Als een vetinname grote hoeveelheden koolhydraten constant, kan dit leiden tot te veel glucose in het systeem. Als de insuline uitgescheiden is niet genoeg om de bloedsuikerspiegel te verlagen, dan kan dit leiden tot diabetes. Hetzelfde geldt als de alvleesklier niet goed werkt op een punt waar de afgifte van insuline is niet genoeg om de suiker inname te dekken. Deze voorwaarde wordt hyperglycemie genoemd ook. Lage bloedsuikerspiegel aan de andere kant is een andere diabetische aandoening waarbij een persoon niet genoeg suiker om in zijn cellen. Om deze condities, medische onderhoud en strenge diëten te voorkomen moeten in acht worden genomen. Neem contact op met een arts om ervoor te zorgen.

Glucose is de primaire brandstof energie van alle levende organismen. Lichaamsprocessen.
Glucose is de primaire brandstof energie van alle levende organismen. Lichaamsprocessen.

Bronnen van glucose. Er zijn veel voorkomende ingenomen voedsel dat een goede hoeveelheid koolhydraten en suiker zal bieden. Sommige van deze zijn rijst, pasta, granen, aardappelen, fruit en andere verwerkte zoetigheden.

Glucose is een noodzakelijke voedingsstoffen alle levende wezens nodig om te overleven. Het is de belangrijkste bron van energie. Zonder dat zal cellen en levende dingen vergaan. Te veel van het kan leiden naar dezelfde bestemming als goed.