E2h

Oorzaken van een droge mond syndroom

Droge mond syndroom of xerostomie

Droge mond syndroom of xerostomie, is een aandoening waarbij de mond droog aanvoelt en ongemakkelijk zijn vanwege het ontbreken van speeksel. Dit kan een chronische aandoening of het kan ook tijdelijk zijn. Sommige van de symptomen van het hebben van een droge mond syndroom zijn ruw en droge tong, gebarsten lippen, dik speeksel, keelpijn en een andere smaak. Droge mond syndroom komt vaak voor bij volwassenen, maar het kan ook gevolgen hebben voor een persoon van elke leeftijd.

De ernst van de droge mond syndroom kan worden beïnvloed door de oorzaak. Er zijn tal van redenen waarom men zou een droge mond syndroom ervaren.

Hier zijn enkele van de oorzaken van een droge mond syndroom:

  1. Medicatie. Medicatie is een van de belangrijkste oorzaken van een droge mond syndroom. Dit kan zowel voorgeschreven medicatie en medicijnen over de toonbank. Het merendeel van de geneesmiddelen die droge mond syndroom kunnen veroorzaken, omvatten decongestiva en allergie medicatie, zoals antihistaminica. Andere medicijnen die dit syndroom kunnen veroorzaken zijn antidepressiva, bloeddruk medicatie en pijnstillers. Sommige behandelingen van kanker zijn ook in staat om het te veroorzaken. Speekselklieren worden aangetast tijdens de bestralingen. Straling vermindert de hoeveelheid speeksel dat wordt geproduceerd in de mond. U kunt dan uw tandarts over de symptomen die je voelt, zoals droge keel of bloeden tandvlees, zodat u kan worden gegeven de juiste remedies.
  2. Medische aandoening. Er zijn ook veel aandoeningen die droge mond syndroom veroorzaken. Sommige van deze zijn diabetes, het syndroom van Sjögren, ziekte van Alzheimer, beroerte, sarcoïdose en anderen. Als u een van deze voorwaarden en lijden aan een droge mond syndroom, kunt u uw arts of tandarts. Er is geen specifieke behandeling voor een droge mond syndroom, maar er zijn opties, zoals speeksel substituut, Biotene mondwater en met behulp van een tong schraper.
  3. Stress en angst. Een van de redenen waarom een ​​persoon zou droge mond syndroom hebben is het gevolg van te veel stress en angst. Deze aandoening kan vaak onder de mensen die ondergaan hormonale veranderingen, zoals die door de menopauze of zwangerschap. Werkgerelateerde stress kan ook bijdragen aan de mond syndroom drogen. Het is het beste om bij te houden van de ernst van de droge mond syndroom en hulp van een tandarts te zoeken.
  4. Ademhaling, roken en snurken. Dit zijn de eenvoudigste oorzaken van een droge mond syndroom. Als je gewend bent om te ademen met je mond open, bent u meer vatbaar voor een droge mond hebben. Dit is ook het geval als je een snurker. De inhoud van een sigaret kunnen de speekselproductie in de mond, en daarom veroorzaakt droge mond syndroom.

Dit zijn enkele van de oorzaken van een droge mond

Oorzaken van een droge mond syndroom. Ademhaling, roken en snurken.
Oorzaken van een droge mond syndroom. Ademhaling, roken en snurken.

Dit zijn enkele van de oorzaken van een droge mond. Als uw toestand is last van hebt, moet u wellicht om hulp te zoeken bij een tandarts, zodat u krijgt een medicatie of verschillende soorten remedies om de symptomen van een droge mond te verlichten. Dit is een gemeenschappelijk optreden voor veel mensen, en het moet niet een oorzaak van zorg als het slechts een tijdelijke toestand.