E2h

Hoe wordt yoga ademhaling te leren

Leren yoga-ademhaling

Leren yoga-ademhaling, of pranayama, kan leiden tot veel voordelen voor de gezondheid, in aanvulling op de veelgeprezen geestelijke. In tegenstelling tot de yoga asana's, of fysieke houdingen, waarin een nieuwe student moet actief instructie zoeken, pranayama leent zich gemakkelijk aan zelfstudie, aangezien het is gebaseerd op een vaardigheid die we allemaal hebben - de eenvoudige handeling van de ademhaling. Maar vreemd genoeg, de markt lijkt te zijn precies achteruit: Er is een schat aan aanbod voor verschillende stijlen van yoga asana practice voor alle niveaus, maar heel weinig in de weg van instructie op pranayama. Simpel gezegd, pranayama is ademwerk. Er zijn verschillende types van pranayama oefeningen die je kunt doen, alleen of in combinatie met een grotere meditatie en yoga praktijk. Maar waarom doen op alle? Enkele van de voordelen van pranayama zijn:

Hoe wordt yoga ademhaling te leren. Toegenomen gevoel van controle over de aandoening die inherent zijn aan de natuurlijke wereld.
Hoe wordt yoga ademhaling te leren. Toegenomen gevoel van controle over de aandoening die inherent zijn aan de natuurlijke wereld.

 1. Toegenomen gevoel van controle over de aandoening die inherent zijn aan de natuurlijke wereld. Door het maken van orde in de chaos van natuurlijke, onbewuste of reflexieve ademhaling (wat we oefenen het merendeel van de tijd), ondersteunen wij dat natuurlijke deel van onszelf dat wil orde maken van wanorde.
 2. Lagere bloeddruk en hartslag. Gecontroleerde ademhaling kan helpen uw hartslag vertragen en verminderen uw stress niveau, die op hun beurt kunnen helpen uw bloeddruk verlagen gegeven moment, en voldoende ervaring.
 3. Verminderde stress. De negatieve effecten van fysieke en mentale of emotionele stress op het lichaam zijn goed gedocumenteerd. Juiste ademwerk, regelmatig geoefend, kan ons helpen bij het beantwoorden meer positief op stressoren en kan uiteindelijk ons ​​helpen om een ​​meer gelijkmoedig reactie op zowel kleine spanningen en grote tragedies.
 4. Een rustige geest. Net als de beoefening van meditatie, kan pranayama helpen een focus en nog steeds de geest, tijdelijk stilleggen van alle ruis die rond meestal stuitert in ons hoofd.

Er zijn echter risico's in pranayama. Fysiek is het mogelijk om door middel van hyperventileren een te krachtige praktijk. Emotioneel, sommige beoefenaars rapporteren angstig gevoel of spacy na de training. Het is raadzaam om langzaam te beginnen met een bewuste benadering neemt geleidelijk in intensiteit om beide ongelukkige resultaten te vermijden.

 1. Zoek een rustige ruimte om in te oefenen. Geen afleiding, geen telefoons of televisies of onderbrekingen. Je moet minstens tien minuten voor een goede praktijk. Sommige mensen vinden het nuttig om tack op pranayama aan het einde van hun normale yoga asana praktijk. Anderen doen het na de lunch in hun kantoren (met de deur dicht, natuurlijk), terwijl nog anderen de voorkeur vlak voor het slapen gaan. Wat werkt samen met u is prima, maar zorg ervoor dat je ongestoord zijn.
 2. Draag comfortabele losse kleding. Draag niets dat uw volledige adem, dat wil zeggen, riemen, stropdassen, broeken of rokken zou beperken met strakke tailleband, enz.
 3. Ga liggen op een opgevouwen deken in het midden van uw wervelkolom. Begin met het vouwen van de deken de lengte (het moet ten minste 30 cm lang opgevouwen). Presenteer het vlak op de grond, en zitten aan de rand van het ene uiteinde met je benen recht naar buiten voordat je een kussen of versterken onder je knieën voor extra ondersteuning voor je rug als je wilt. Ga liggen, zodat de deken in het midden onder je ruggengraat. Ontspan het lichaam, met inbegrip van uw gezichtsspieren. Verzacht je blik, of sluit je ogen.
 4. Begin gewoon door op te merken je ademhaling. Het is waarschijnlijk, althans op het eerste, onvaste of aritmische. Probeer niet om dit te veranderen op het eerste, maar slechts let op de ademhaling als het stroomt in en uit.
 5. Na enkele minuten van deze (misschien 2-3 minuten in een 10 minuten praktijk), beginnen de adem zachtjes te vormen tot een ritme. Graaf een langzame vier tellen in, en in hetzelfde tempo, een langzame zes tellen. Door het forceren van de adem uit op een langere telling dan de inademing, u wringen muffe lucht uit de longen.
 6. Plaats je handen op je ribbenkast, een boven de ander, met het oog op de geest-lichaam verbinding tussen de inademing en de uitademing slagen maken. Ga door met deze vorm van ademhaling voor 3-5 minuten.
 7. Geleidelijk zich bewust worden van de spieren in je romp, en beginnen om de adem rollen in als een golf door je lichaam voor ogen - van buik, de ribben, aan de borst, aan de bovenste borst, en weer terug. Ontdek deze beweging voor 1-2 minuten. Als alternatief kunt u voor ogen de adem het vullen van uw bovenlichaam als een fles van onder naar boven.

Leren yoga-ademhaling. Lagere bloeddruk en hartslag.
Leren yoga-ademhaling. Lagere bloeddruk en hartslag.

Als je eenmaal bent bedreven in deze methoden, kunt u proberen pranayama in een zittende positie en experimenteren met verschillende soorten adem:

 1. Ujjayi adem of zegevierende ademhaling het beste worden gezien als "noisy adem." Door half-sluiten van de epiglottis, wordt de lucht geforceerd over de structuur en produceert een inhoudelijke geluid. Om dit effect te bereiken, kunt u proberen het wegrijden vocalizing met je mond opende de "ah" klank (zoals in "aaaahhh-Vocado") op zowel een inademing en een uitademing en het sluiten van uw mond en het houden van het geluid te gaan. Dat is ujjayi ademhaling. Oefen het voor vijf minuten of zo. Als u bedreven voelt het, kunt u proberen te nemen in uw asana practice, maar zorg ervoor om te stoppen als je begint te licht in het hoofd of instabiel gevoel op je voeten.
 2. Ontdek de praktijk van kumbhaka of behouden van de adem. Dit wordt bereikt door het uitbreiden van de pauzes tussen de inademing en de uitademing cyclus.
 3. Probeer "de adem van vuur 'door in-en uitademen krachtig en snel, in uw eigen tempo. Let op: het gevaar van hyperventilatie wordt uitgesproken met een zorgeloze praktijk van deze adem.