E2h

Hoe wordt vitamine D - inname te verhogen van voedselbronnen

Vitamine D is het geheim van sterke botten en een gezond immuunsysteem, terwijl ook het helpen het lichaam te absorberen calcium beter. In sommige kringen is vitamine D is gevonden om zelfs lager het risico op hart-en vaatziekten waardoor het iets dat iedereen zou hun dagelijkse vergoedingen van krijgen. Als je niet genoeg van de vitamine, kon je het risico om zwakke botten en osteoporose, onder anderen.

Hoe wordt vitamine D - inname te verhogen van voedselbronnen. Voeding verrijkt met vitamine d.
Hoe wordt vitamine D - inname te verhogen van voedselbronnen. Voeding verrijkt met vitamine d.

Hoewel uw belangrijkste bron van de vitamine komt van blootstelling aan de zon, kunt u ook krijgen van sommige voedingsmiddelen. Dit is belangrijk als u niet besteden veel tijd buiten. Hier is hoe vitamine D-inname te verhogen van voedsel bronnen:

  • Onder de zee. Ironisch genoeg is de beste bron van vitamine D is de oceaan, onder de golven om precies te zijn, uit de buurt van direct zonlicht. Vis en zeevruchten zijn een goede bron van de vitamine. U wilt deze toevoegen aan het menu als u wilt uw vitamine D-inname te verhogen: haring, kabeljauw en levertraan, zalm, heilbot, makreel, meerval, tonijn (uit blik, in water), paling en sardines (blik, in olie ). Zorg ervoor dat je ook veel garnalen en oesters te krijgen. Als u al deze verschillende voedingsmiddelen als onderdeel van uw dieet, blijven eten ze regelmatig en probeer je inname te verhogen.
  • Voeding verrijkt met vitamine D. Zorg ervoor dat u ook toevoegen aan uw dieet voedingsmiddelen die zijn verrijkt en verrijkt met vitamine D. Sommige voedingsmiddelen en voedingsmiddelen die hebben meestal betere alternatieven zijn ontbijtgranen, sinaasappelsap, sojamelk, rijstmelk, koemelk , yoghurt, tofu, margarine en dergelijke.
  • Andere voedselbronnen. Shitake paddestoelen (onder andere), rundvlees lever, eieren (vooral het eigeel), sommige kazen en dergelijke zijn ook goede bronnen van vitamine D, waardoor het toevoegen van deze aan uw maaltijden een goed idee.
  • Goed voor te bereiden uw maaltijden. Bij de voorbereiding en koken je eten, probeer dan vervangen wat je normaal gebruikt als ingrediënt met die verrijkt zijn met vitamine D. Dus in plaats van het gebruik van gewone melk, gaan met een merk dat is verrijkt met de vitamine. Probeer het opslaan en het eten van de huid van de vis zoals zalm, omdat het zal hebben veel vitamine D als goed.
  • Het nemen van supplementen. Neem calcium, magnesium en vitamine D3 supplementen om te helpen teniet te doen tekort aan vitamine D. Het nemen van visolie, zoals levertraan is een andere goede manier om uw vitamine D-inname aan te vullen.
  • Buiten te eten. De volgende keer dat je hebt jezelf een maaltijd, waarom niet proberen het eten van het buiten, onder de zon? Heb een cookout of pak een picknick bestaat uit het voedsel boven en genieten in de zonnestralen, terwijl u geniet van uw voedsel. Deze dubbele dosis vitamine D zal zeker profiteren.


Soms, zou je niet zo veel blootstelling aan de zon als je nodig hebt als gevolg van vervuiling en levensstijl keuzes. Het verhogen van uw inname van vitamine D uit de voeding bronnen is van cruciaal belang voor uw gezondheid. Een gezonde levensstijl laat je langer leven, dus de balans opmaken van uw dieet en het voedsel dat je eet om ervoor te zorgen dat u de juiste voeding te eten.