E2h

Hoe wordt teelbalkanker te herkennen

Zaadbalkanker komt relatief veel voor

Zaadbalkanker komt relatief vaak voor. Het valt 1 op de ongeveer 20.000 mannen, meestal tussen de leeftijden van 20 en 54. Er zijn echter gevallen van zuigelingen en bejaarden gediagnosticeerd met deze aandoening. De oorzaken zijn nog steeds niet bepaald, maar de statistieken tonen aan dat de genetica (familiegeschiedenis en etniciteit) een belangrijke hand te spelen in hoeveel risico een mens is voor deze vorm van kanker. Hier is het goede nieuws: zaadbalkanker is zeer goed te behandelen en te genezen, hoewel een man lifetime risico van het verwerven van het is ongeveer 1 op de 300, zijn kansen op sterven aan het verlaagt tot een steile 1 op 5.000. Net als bij vele andere ziekten, vroege opsporing is de sleutel: hoe eerder zaadbalkanker wordt gediagnosticeerd, hoe groter de kans op het krijgen van genezen met een eenvoudige en snelle hersteltijd. Dat gezegd zijnde, wat zijn de tekenen en symptomen van zaadbalkanker?

Allereerst

Allereerst is het belangrijk dat je leert hoe je testikels zelfonderzoek (TSE) uit te voeren. U kunt het zelf doen, of laat je partner het voor je doen. De beste tijd om dit te doen is tijdens of na een warm bad of douche, wanneer het scrotum is het meest ontspannen. Ook is het best om dit te beheren op een maandelijkse basis. Om TSE uit te voeren, gewoon zachtjes rollen testikel tussen de duim en vingers van beide handen. Om meer specifiek te zijn, de positie van uw duimen op de top van de testikel, en je vingers onder en achter het. Terwijl u dit doet, wat moet je op zoek naar?

Kleine, harde knobbels

Kleine, harde knobbels. Meestal kan dit soort brokken worden aan de voorkant van de zaadbal. Wees ook voorzichtig dat u de bijbal (een klein, komma-achtige koord-achtige buis die winkels en het sperma transporteert) voor een forfaitaire verwarren. Hoe dan ook, het is altijd het beste om het zekere voor het onzekere. Als u denkt dat een dergelijke knobbel contact op met uw arts. Let wel dat brokken niet automatisch wijzen op kanker.

Hoe wordt teelbalkanker te herkennen. Zaadbalkanker komt relatief veel voor.
Hoe wordt teelbalkanker te herkennen. Zaadbalkanker komt relatief veel voor.

Verandering in de manier waarop de testikel voelt. Als je het gevoel alsof je testikel voelt zwaarder aan of heeft een andere consistentie dan hebben het meteen gecontroleerd.

Vergrote testikel. Let op als je testikel lijkt groter te zijn, als dat zo is, dan weer is het het beste om het te laten zo snel mogelijk gecontroleerd.

Naast het uitvoeren van de TSE

Naast het uitvoeren van de TSE, een ander belangrijk symptoom van teelbalkanker om naar te kijken is een constante, doffe pijn in de onderrug, in de lies of in de buik gebied. Deze pijn kan verder leiden tot misselijkheid of braken. Als u last krijgt van deze, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.

Zoals eerder vermeld, zaadbalkanker is zeer te genezen

Kleine, harde knobbels. Naast het uitvoeren van de TSE.
Kleine, harde knobbels. Naast het uitvoeren van de TSE.

Zoals eerder vermeld, zaadbalkanker is zeer te genezen. Een persoon testin positief want dit zou moeten orchidectomie of een operatie ondergaan aan de getroffen teelbal te verwijderen. Deze procedure wordt meestal gedaan op een poliklinische basis. Na de operatie, zou de persoon moeten gaan voor de follow-up check-ups voor de arts om te controleren of alle tekenen van de tumor zijn verdwenen. Dit komt omdat soms zaadbalkanker kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam, meestal naar de longen of de buik.

Wees altijd bewust over uw gezondheidstoestand; alle nodige maatregelen nemen om een ​​goede gezondheid te behouden, en onthoud dat je altijd bewust van moet zijn wat is er met je lichaam. Hier is voor een goede gezondheid!