E2h

Hoe wordt MRSA te voorkomen

Laat je niet deze superbacterie!

Methicilline-resistente Staphylococcus aureus of MRSA, is een zeer resistente bacterie, ook bekend als een superbacterie. Een vorm van stafylokok, kan de MRSA-bacterie wordt verspreid door het aanraken van oppervlakken die verontreinigd zijn, en door huid-op-huid contact. MRSA veroorzaakt huidinfecties, longontsteking, bloedvergiftiging en toxische shock syndroom - maar er zijn manieren om MRSA te voorkomen!

 1. Was uw handen - Nou We hebben allemaal geleerd op de kleuterschool dat we onze handen te wassen, maar veel mensen nog steeds niet goed genoeg te doen.. Om MRSA te doden en te voorkomen infecties, moet u uw handen wassen met warm water en zeep, gedurende 30 seconden of meer. Schuim de zeep en zorg ervoor dat je scrub je hele handen, polsen, en de ruimten tussen je vingers. Goed Spoel uw handen en droog ze op een schone handdoek of papieren handdoek.
 2. Was uw handen regelmatig. Was uw handen nadat je naar het toilet, voor het bereiden van voedsel, voor het eten, voor het roken, voor het aanbrengen van make-up, na het blazen je neus, als u hebt aangeraakt oppervlakken die zijn aangeraakt door veel andere mensen, nadat ze rond mensen die ziek zijn ... krijg je het idee! Zonder al obsessief, als er een kans dat uw handen vuil zijn of die je hebt aangeraakt iets dat zieke mensen hebben geraakt, was uw handen! Het zal u helpen voorkomen dat MRSA.
 3. Gebruik een alcohol-based hand gel als je niet kunt uw handen wassen. Het is beter om je handen wassen, maar als je niet kunt krijgen om warm water en zeep, is het een goed idee om wat hand sanitizer met u.
 4. Neem voorzorgsmaatregelen in de openbare badkamers. Omdat je weet niet of de andere mensen hebben wasten hun handen voordat u de deurknoppen en de waterkranen, is het beter om een ​​papieren handdoek of een tissue gebruiken als mogelijk aan te raken die oppervlakken en het voorkomen van MRSA.
 5. Schoon kranen, tellers, en behandelt in je eigen huis. Gebruik regelmatig een antibacterieel reinigingsmiddel op kraan handgrepen, toilet handgrepen en deurknoppen. Deze oppervlakken worden vaak aangeraakt en kan gemakkelijk besmet raken. Als u niet wilt dat een antibacteriële reiniger te gebruiken - is er enige gedachte dat deze reinigers helpen superbacteriën zoals MRSA evolueren - gebruik dan een mild bleekmiddel oplossing van water en om te voorkomen dat MRSA. Een alcohol oplossing sterker dan 60% is ook effectief in het uitroeien van MRSA.
 6. Reinig uw bezuinigingen. Als je een cut, zorg ervoor dat je goed schoon en bewaar het afgedekt, zodat de MRSA-bacterie minder kans om uw wond te voeren heeft.
 7. Wees voorzichtig rond andere mensen wonden. Als u iemand helpen verandering een verband of het uitvoeren van eerste hulp, proberen om contact te vermijden met het oppervlak van de wond of het verband. Het is ook een goed idee om wegwerphandschoenen te gebruiken en onmiddellijk uw handen wassen na het verwijderen van de handschoenen.
 8. . Schoon fitnessapparatuur Veeg gedeeld fitnessapparatuur - zowel voor als na het gebruik van de apparatuur, omdat MRSA is in staat om gemakkelijk te groeien in warme, vochtige omgevingen. Douchen na het gebruik van gedeelde uitoefening apparatuur is een ander
 9. Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke items. Kleding, handdoeken, washandjes, lippenbalsem, pincet, nagelschaartje, en andere items kunnen verspreiden MRSA.
 10. Gebruik alleen antibiotica als het nodig is Superbugs zoals MRSA evolueren als gevolg van het wijdverbreide gebruik van antibiotica -. De bacteriën die wel overleven, zijn vaak resistent tegen antibiotica en kan omslaan in superbacteriën. Neem geen antibiotica voor virussen - het zal niet helpen - en wanneer je antibiotica nemen, zorg ervoor dat het op orders van uw arts en volgens de instructies
 11. Tot slot, onmiddellijk een arts raadplegen als een wond geneest natuurlijk niet goed. Als een snee of een wond geïnfecteerd raakt of niet helen snel, uw arts te zien!

Hoe wordt MRSA te voorkomen. Was uw handen regelmatig.
Hoe wordt MRSA te voorkomen. Was uw handen regelmatig.

Hoewel MRSA is een beangstigende ziekte, kunnen we allemaal stappen ondernemen om het minder vaak en minder beangstigend. Door het voorkomen van MRSA, help je ons allemaal gezonder te blijven.