E2h

Hoe wordt gordelroos diagnose

Als je ouder wordt en ouder voorbij de tijd van je fysieke prime

Als je ouder wordt en ouder voorbij de tijd van je fysieke prime, zal je lichaam zwakker en meer vatbaar voor ziekten en aandoeningen. Een van de meest voorkomende kwalen die oudere mensen gaan door middel van de uitslag-achtige infectie, gordelroos. De blaren zal je niet doden, maar ze zijn heel pijnlijk. Als dit niet goed behandeld, kan dingen erger en dus is het belangrijk dat je ze vroeg gediagnosticeerd. Hier is hoe te diagnosticeren gordelroos:

  • Symptomen en diagnose. Als je had gordelroos als een kind, kon je at-risk voor gordelroos. Aangezien de ziekte zich voordoet decennia later, kan het nog steeds erg moeilijk te diagnosticeren vóór het uitbreken van huiduitslag. De pijn wordt vaak gedacht dat door een andere ziekte. Het eerste symptoom is meestal een branderig of verdovende pijn aan een deel van je lichaam. Na een tijdje, je opeens het ontwikkelen van een slechte uitslag op het getroffen gebied en het begint te worden jeukende. Enkele andere symptomen zijn hoofdpijn, koorts, koude rillingen en vermoeidheid. Echter, zodra je ziet de verschillende patroon van blaren, zal je bijna helemaal zeker dat u gordelroos hebben. Ze verschijnen meestal als een cluster aan de ene kant van je lichaam, vanaf je rug helemaal naar je borst. Artsen meestal test de blaren om 100% zeker.
  • Oorzaken. Gordelroos wordt veroorzaakt door een slapende virus, dezelfde die, als je het als een kind, dat waterpokken veroorzaakt. Het zal in uw zenuwstelsel blijven tot enige tijd later als je ouder bent en je immuunsysteem zwakker zijn en veroorzaken een uitbraak van gordelroos. Vermijd direct contact met mensen met gordelroos, vooral als je nog nooit hebt waterpokken gehad.
  • Behandeling. Voorgeschreven medicijnen zijn bedoeld om de duur van de uitbraak verkorten, uw pijn en ongemak te verlichten en de blaren genezen en je moet volledig genezen binnen een paar weken, voor zo lang als je veel rust en vermijd stress. Kun koud bad om enkele pijn te verlichten. Een koud kompres bereikt ook hetzelfde effect. Anti-jeuk crèmes zijn ook goed.
  • Preventie. Vaccinatie voor zowel waterpokken en gordelroos te voorkomen is meestal de beste manier om gordelroos te voorkomen. Zorg ervoor dat u uw arts bezoekt en kijk door uw medische geschiedenis voordat je dat doet om complicaties te voorkomen.
  • Enkele andere dingen om te onthouden. Als je gordelroos, moet je weg te blijven van zwangere vrouwen en pasgeborenen en mensen met een verzwakt immuunsysteem (veroorzaakt door HIV / aids of kanker), want je kunt gemakkelijk doorgeven aan hen. Soms kan pijn en blaren de buurt van uw ogen. Zodra de uitslag verschijnt, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts opdat gij niet blijvend blind. In andere gevallen kunt u de ontwikkeling van encefalitis (ontstoken hersenen) en aangezichtsverlamming


Hoe wordt gordelroos diagnose. Symptomen en diagnose.
Hoe wordt gordelroos diagnose. Symptomen en diagnose.

Als je hebt gezien de tekenen en symptomen, is het altijd een goed idee om naar het ziekenhuis en vroeg om te worden gecontroleerd, omdat je wilt in staat zijn om gordelroos te behandelen zo vroeg mogelijk. Probeer het krijgen van een second opinion om te voorkomen dat een verkeerde diagnose gesteld.