E2h

Hoe wordt de ziekte van Lyme symptomen herkennen

Als je zijn gebeten door een teek

Als je zijn gebeten door een teek, niet zomaar negeren. Tekenbeten zijn vaak gevaarlijk, omdat veel soorten dragen bepaalde bacteriën die kunnen worden doorgegeven aan uw lichaam en ziekte veroorzaken als het eenmaal breekt uw huid. Een voorbeeld hiervan zou Lyme ziekte.

Lyme ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi

Hoe wordt de ziekte van lyme symptomen herkennen. Let op eventuele gevoelens van ziekte.
Hoe wordt de ziekte van lyme symptomen herkennen. Let op eventuele gevoelens van ziekte.

Lyme ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi, die wordt gedragen door Ixodes scapularis, of zwart-legged tick. Een beet van deze teek draagt ​​de bacteriën bloedbaan van de persoon, waardoor het ontstaan ​​van de ziekte. Hoewel het kan alleen worden overgedragen door tekenbeten, is het belangrijk voor u om de verklikker tekenen van de ziekte kennen, zodat de behandeling kan direct worden gezocht. Hier zijn een paar dingen op te merken voor u om te zien of een persoon is geïnfecteerd:

  • Let op eventuele gevoelens van ziekte. Mensen gebeten door de teek ervaring hoofdpijn, vermoeidheid en zwakte, stijve nek, gezwollen lymfeklieren, keelpijn, koude rillingen, spier-en gewrichtspijn en koorts gedurende de eerste paar dagen van de infectie. Dit maakt het lijken op een gewone griep of griep infectie. Sinds de beet verschijnt alleen als een kleine rode vlek, velen hebben de neiging om het te negeren en in plaats daarvan, proberen om de individuele symptomen te verlichten door het nemen van medicijnen of door te rusten. Dit komt omdat deze symptomen niet echt vertellen of de persoon heeft de ziekte van Lyme of niet omdat ze zijn ook ervaren in andere ziekten en infecties.
  • Zoek de roos uitslag. Begin van de plaats van de tekenbeet, die na drie dagen of meestal voor een maand zou verschijnen als een rode vlek, de genoemde plek begint te groeien en zich verspreiden met een cirkel of ovaal patroon. Dit geeft het een 'schot in de roos' look. Indien onbehandeld, kan de uitslag op andere delen van het lichaam, zelfs degenen die ver weg zijn van de plaats van de tekenbeet. Burning, pijn en jeuk met verschillende gradaties zijn ervaren in deze gebieden. De huiduitslag niet permanent omdat het meestal verdwijnt na 1 tot 4 weken.

    Als het eenmaal doet en nog steeds geen behandeling wordt verleend of aangevraagd, kan dit leiden tot complicaties die zijn moeilijker te genezen.

  • Ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer en multiple sclerose-achtige symptomen. Ongeveer 15-20% van de mensen die besmet zijn krijgen symptomen die vergelijkbaar zijn met de ziekte van Alzheimer en Multiple Sclerose, zoals gevoelloosheid in de armen en benen, verlamming van de gezichtsspieren (meestal aan een kant), het geheugen verlies, en moeite met concentreren. Dit is omdat de bacterie begint om zenuwcellen dat het verlies van de myelineschede die hen omringen veroorzaken infecteren.
  • Vernietiging van gewrichten door artritis. Gewrichten vaak beïnvloed door de artritis zijn de knieën waar de persoon ervaart pijn en zwelling. Na de knieën, de meest getroffen gebieden zijn de schouders, ellebogen, voeten en heup.
  • Hartproblemen. Hoewel dit niet ervaren in alle gevallen, sommige mensen lijdt aan een onregelmatige hartslag en ontsteking van het slijmvlies dat het hart omringt.


Vergeet niet dat een ounce van preventie is beter dan een pond genezen. Omdat blootstelling aan deze teken wellicht onvermijdelijk, vergeet niet om onmiddellijk medische hulp zodra u een van de symptomen, in het bijzonder de aanwezigheid van de roos uitslag, die specifiek is voor de ziekte van Lyme te observeren.