E2h

Hoe wordt de diagnose spinale stenose

Als het lichaam ouder

Als het lichaam ouder, wordt zwakker en is gevoelig voor vele ziekten en aandoeningen. Spinale stenose is een dergelijke aandoening. Spinale stenose is een vernauwing van de ruimte in de gebieden bij uw nek en onderrug op je rug, onder druk te zetten op en te comprimeren. Dit is een ernstige aandoening die kan hebben grote en mogelijk levensbedreigende effecten en dus moet correct worden gediagnosticeerd zodat het kan worden bestreden en meteen behandeld. Hier is hoe te diagnosticeren spinale stenose:

  • Oorzaken. Meestal wordt stenose toegeschreven aan veroudering. De verslechtering van de gewrichten in uw wervels leidt tot uitlopers van de botten, de schijven in uw wervelkolom uitoefenen van druk op je zenuwen, en de verdikking van ligamenten zijn alle problemen in verband met het ouder worden die vervolgens kunnen spinale stenose veroorzaken. Andere oorzaken zijn de ziekte van Paget (de productie van zwakke en / of abnormale en misvormde botten), dwerggroei of achondroplasie (kleinere lichamen betekent kleinere ruimtes) en de enorme ruggengraat schade en verwondingen.
  • Symptomen en diagnose. De symptomen variëren van persoon tot persoon. De meeste van de tijd, ze beginnen zwak en geleidelijk verergeren. De twee gebieden die het meest worden beïnvloed en waar u zult merken dat de meeste symptomen zijn nek en onderrug. Symptomen zijn onder meer gevoel van zwakte en een plotselinge gevoelloosheid, gevolgd door een lichte tintelende sensatie die vervolgens zal ertoe leiden dat u de controle over uw motorische functies, ernstige pijn in uw nek en schouders en zelfs het verliezen van de controle over uw darmen en blaas te verliezen. Opstaan ​​en lopen voor langere tijd kan ertoe leiden dat uw benen te verkrampen en voel verzwakt. Als je eenmaal begint te voelen deze symptomen heeft, moet u naar het ziekenhuis en hebben zelf onderzocht. Meestal moet u X-stralen en MRI ondergaan om spinale schade op te sporen, maar soms, artsen kan uw spinale stenose, zelfs misdiagnose met deze scans.
  • Behandelingen en het omgaan met spinale stenose. Degenen die lijden aan stenose kan nemen medicatie om de pijn, zoals antidepressiva, anti-inbeslagneming van drugs en opioïden verlichten. U kunt ook warme of koude kompressen om te helpen de pijn te verlichten. Vaak moet u ook fysiotherapie om te kunnen gaan met uw conditie. Het vermijden van elke andere verwondingen is cruciaal, zoals gewicht te verliezen om te voorkomen dat het toevoegen van meer druk op je lichaam. Anderen kiezen voor steroïde injecties om te helpen de bijwerkingen van de wervelkolom schade. Chirurgie kan helpen, maar is echt afhankelijk van de situatie. Het kan zelfs erger maken in sommige gevallen.
  • Andere belangrijke herinneringen. Nogmaals, oudere mensen zijn meer vatbaar voor spinale stenose. Zodra u bij de leeftijd van 50 jaar, zou je in gevaar. Echter, aan deze voorwaarde kan ook worden geërfd van je ouders en manifesteert zich bij de geboorte. In ernstige gevallen kunt u zelfs verlamd, waarvoor u dan een operatie moet ondergaan.


Diagnose spinale stenose is moeilijk en uitdagend

Hoe wordt de diagnose spinale stenose. Symptomen en diagnose.
Hoe wordt de diagnose spinale stenose. Symptomen en diagnose.

Diagnose spinale stenose is moeilijk en uitdagend, zelfs voor ervaren artsen. Zorg ervoor dat je een second opinion, zodat u kunt er zeker van uw situatie. Dit is een zeer gevaarlijke en levensbedreigende aandoening die moet delicaat worden behandeld of anders je zou kunnen ernstige schade opleveren.