E2h

Hoe wordt de diagnose scoliose

Scoliose is een spinale voorwaarde dat de wervelkolom misaligns. Vrouwen hebben de neiging om een ​​veel grotere progressie van scoliose in vergelijking met mannen, en degenen die zijn getroffen door deze aandoening te maken hebben met rugklachten en een slechte houding hebben.

Hoe wordt de diagnose scoliose. Een verhoogde schouder.
Hoe wordt de diagnose scoliose. Een verhoogde schouder.

Manieren om scoliose te diagnosticeren:

  • Rugklachten. De abnormale laden van een niet goed uitgelijnd ruggengraat verwondt geleidelijk gebieden eromheen. Pijn straalt vanaf de achterkant als de wervelkolom duwt tegen de spieren, persen ze geleidelijk en voortdurend. Deze pijn wordt verhoogd wanneer het voorwerp draagt ​​zware voorwerpen aan een kant van haar lichaam, zoals een schooltas. Terug pijn geassocieerd worden met scoliose, maar niet alle gevallen van scoliose zal weerspiegelen rugpijn.
  • Een verhoogde schouder. Omdat scoliose verstoort de wervelkolom zijwaarts zal een schouder geleidelijk verhoogd hoger dan de andere. Een patiënt kan detecteren verkeerde uitlijning als ze probeert op kleren in de voorkant van een kleedkamer spiegel en het past slecht als gevolg van de vervorming van de wervelkolom. Vrienden en familieleden kunnen ook detecteren scoliose wanneer de patiënt staat naast een gezond individu, of bij het weergeven van een "rib bult" wanneer bekeken van achter het onderwerp.
  • Een prominente hip. Een heup lijkt enigszins uitsteekt ten opzichte van de andere. Dit zal prominent worden aangetoond zal slecht passende broek en bodems.
  • Ongebalanceerde taille. De taille wordt gezien moet worden gekanteld wanneer het onderwerp staat recht. Deze methoden kunnen moeilijk die tijdens de vroege stadia van scoliose, vooral als de lichte kleding verminking verbergt.
  • Leun naar een kant. Een scoliotische zal haar hoofd recht boven haar bekken toen rechtop, maar leunt meer naar een kant. Ze zal zich onderscheiden van een groep van haar collega's, als de een met een tilt terwijl iedereen is recht omhoog staat.
  • Voer voorwaartse buiging van de adam's test. Dit is een eenvoudige test beheerd door de school ambtenaren om problemen met de wervelkolom op te sporen. Het onderwerp wordt eerst gevraagd naar voren te leunen met zijn voeten bij elkaar dan zijn bovenlichaam buigen in een rechte hoek met zijn benen en zijn armen opknoping omlaag kan bewegen. Een verkeerde uitlijning van de wervelkolom moet duidelijk zichtbaar op dit punt vooral wanneer van achteren gezien, zoals ongelijke ribben, heupen en schouderbladen.
  • Geschiedenis van scoliose in de familie. Scoliose erfelijk is, doorgegeven onder de vrouwen in de familie. Als grand-tantes, ooms en neven en nichten lijden aan deze ziekte, is er een kans dat rugpijn worden veroorzaakt door scoliose, als goed.
  • X-ray scan. Een zij-en achterkant scan kan geven een duidelijke indicatie van de vorm van de wervelkolom, de mate van kromming en vorm van scoliose en kan de therapeut te begeleiden in het corrigeren van de foutieve uitlijning. Een arts kan ook een Scoliometer de mate van kromming te meten door het instrument op de bovenkant van de wervelkolom.


Als scoliose vroegtijdig wordt ontdekt, kan een lijder nog corrigeren met een rugsteun. Bezoek een wervelkolom specialist om de ziekte te bevestigen en de behandeling te beginnen, wat kan medicatie, fysiotherapie, beugels of zelfs een operatie te betrekken.