E2h

Hoe wordt cocaïne verslaving te overwinnen

Alle verslavingen zijn slopende tot op zekere hoogte

Alle verslavingen zijn slopende tot op zekere hoogte. Een van de ergste verslavingen echter verslaving aan cocaïne. Wat maakt cocaïneverslaving zo veel slechter dan andere vormen van verslaving is dat cocaïne gebruikers en verslaafden nodig hebben om hun dosering te verhogen, omdat de effecten van cocaïne is uitgewerkt na enige tijd en de gebruiker zal dan moeten de hoeveelheid en de frequentie van inname van het geneesmiddel te verhogen om om hetzelfde effect te krijgen. Als u cocaïne verslaving problemen, hier zijn de stappen om u te helpen overwinnen.

  • Herken het probleem. De eerste stap om de behandeling van elke vorm van verslaving is toegeven dat je het probleem hebt, en dat je een verslaafde. Cocaïneverslaving, net als andere vormen van verslaving, is zowel fysiologische en psychologische. De fysiologische aspect van cocaïne verslaving aan het lichaam te worden afhankelijk van de drug. Het psychologische aspect echter meestal draait om de cocaïne verslaafde denkt dat hij de controle over de situatie, en dat hij nog steeds te beperken zijn cocaïne-inname. Hoe meer je ontkennen het feit dat u niet langer controle over de situatie te krijgen, hoe minder de kans dat u de dag te bereiken wanneer je in staat zal zijn om uit de verslaving.
  • Ken uw bondgenoten. Vervolgens moet u een aantal persoonlijke hulp te krijgen. Zeer weinig mensen gaan direct naar de dokter als het gaat om cocaïne verslaving. De meeste mensen voelen zich beter wanneer ze voor het eerst in vertrouwen een goede vriend of een familielid. Dit kan heel moeilijk zijn, natuurlijk, voor zowel de gebruiker als de vriend aan wie hij zal toevertrouwen. Maar, het is belangrijk voor de gebruiker te vinden bondgenoten en vrienden die hem helpen door zijn cocaïneverslaving.
  • Zoek de behandeling. Met de hulp van een vriend, de gebruiker moet in staat zijn om verder te gaan en medische hulp te krijgen. Omdat er psychologische en fysiologische effecten aan cocaïneverslaving, is het belangrijk om medische behandeling. In tegenstelling tot roken, waarop een persoon kan zichzelf genezen van alle door hemzelf, de meeste cocaïne verslaafden medische behandeling nodig om te helpen verzachten van de gevolgen van intrekking, dat kan heel onaangenaam.
  • Stap in groepstherapie. Naast medische behandeling, moet de cocaïne verslaafde ook proberen om in contact te komen met groepstherapie sessies. Terwijl een vriend kan veel doen in het helpen van de cocaïne verslaafde, kunnen andere verslaafden verstrekken meestal een ander niveau van hulp steun, op basis van het feit dat ze hebben allemaal dezelfde problemen ervaren en zijn beter uitgerust om te begrijpen wat de anderen voelen.
  • Behoud optimisme. Tijdens het behandelingsproces, moet u ervoor zorgen dat u een positieve en vrolijke karakter en de vooruitzichten te handhaven. Vergeet niet dat cocaïne verslaving kan een grote tol op je leven. Uw verslaving kan schade toebrengen aan uw relaties met familie en vrienden, en kunnen interfereren met je werk en sociale leven. Ondanks dit, moet je blijven richten op uw doelen en dat het mogelijk is om te doen herleven uw leven, zelfs als ze niet volledig te herstellen weten.


Hoe wordt cocaïne verslaving te overwinnen. Stap in groepstherapie.
Hoe wordt cocaïne verslaving te overwinnen. Stap in groepstherapie.

Met deze stappen, moet u in staat zijn om jezelf afbouwen van cocaïne en uit het verblijf voor een goede. De weg naar behandeling tegen cocaïneverslaving is lang en ruig, maar met doorzettingsvermogen en geloof in jezelf, je moet in staat zijn om er doorheen te komen.