E2h

Hoe wordt cafeïne stoppen

Stoppen met cafeïne is moeilijk om te doen, vooral als je al afhankelijk van je cafeïne fix voor jaren. U kunt last bijwerkingen wanneer u plotseling stoppen met het nemen van cafeïne. De truc om te stoppen is om geleidelijk te doen. Misschien vindt u dat gaat cold turkey niet effectief zal zijn, als je zou willen. Er zijn ook andere tips die u kunt gebruiken om u te helpen minder cafeïne afhankelijk.

Hoe wordt cafeïne stoppen. Geleidelijk te verminderen van de hoeveelheid.
Hoe wordt cafeïne stoppen. Geleidelijk te verminderen van de hoeveelheid.

Hier zijn enkele van de tips die u kunt gebruiken om zich te ontdoen van uw cafeïne verslaving:

  1. Identificeer. Identificeer alle cafeïnehoudende dranken die je verbruikt de hele dag. Dit kan onder andere koffie, verschillende energy drinks en frisdrank. Wanneer u voor het eerst probeert te stoppen, niet abrupt doen. Wat je kunt doen is het vinden van een aantal alternatieven voor de producten die je drinkt. Meestal kun je cafeïne-vrije versies van deze dranken.
  2. Geleidelijk te verminderen van de hoeveelheid. Een van de beste manieren om cafeïne verslaving te stoppen is om geleidelijk verminderen van de hoeveelheid cafeïne je in per dag. Het verminderen van de kopjes koffie die je drinkt per week. Doe dit totdat je lichaam raakt gewend aan het nemen van slechts een kopje koffie per dag en uiteindelijk stoppen met drinken cafeïne.
  3. Alternatief. Als u vindt dat u nog steeds verlangen naar cafeïne als je vervangen door een cafeïne gratis drankje, wat je kunt doen is drinken een combinatie van de twee. De eerste week, probeer dan om te consumeren ¼ delen cafeïne vrij gemengd met ¾ uw normale drankje. De volgende week, verdeeld de drank 50-50. De derde week, consumeren ¾ cafeïne gratis drankjes en ¼ uw gewone drankje en op de vierde week, geheel af te schaffen de cafeïnehoudende drank.
  4. Ontspanning. De kans is groot, zult u chagrijnig de eerste paar dagen dat u vindt dat u niet meer uw gebruikelijke cafeïne drinken. Om je gedachten af ​​cafeïne, probeer dan een activiteit die u zullen helpen te ontspannen en vergeet over het missen van cafeïne. U kunt een vakantie of gaan en zich inschrijven voor yogalessen. Dit maakt je concentreren op ontspannen en je gedachten af ​​cafeïne.
  5. Zoek een alternatief. Zoeken een alternatief dat geeft je dezelfde effecten van het nemen van cafeïne. Wanneer u wakker wordt, kunt u luisteren naar muziek die altijd maakt je wilt dansen. Je kunt je gezicht ook splash met koud water of neem de macht dutjes. U zult verrast zijn hoe het doen van andere dingen kunnen uw energie-niveau terug te keren.
  6. Drink veel water. Een ander ding dat je kunt doen om het proces te versnellen van het elimineren van de giftige stoffen uit je lichaam is door het drinken van veel water. Ontwenningsverschijnselen van het stoppen met cafeïne kan irritant zijn. Hoe meer water je neemt, hoe sneller de giftige stoffen zullen worden gespoeld uit uw lichaam.

Dit zijn enkele van de tips die u kunt gebruiken wanneer u probeert om cafeïne te stoppen. Let op dat het stoppen met cafeïne is niet voor iedereen hetzelfde. Het kan gemakkelijker voor anderen om te stoppen en anderen kan het gewoon niet lijken te laten cafeïne gaan. U kunt proberen verschillende technieken om te zien welke de beste is voor u.