E2h

Hoe wordt artritis te detecteren

Artritis is een reumatoïde ziekte waarbij de gewrichten ontstoken raken, wat ernstige pijn voor de patiënt. Er zijn meer dan honderd verschillende vormen van artritis. De meest voorkomende vorm is osteoartritis, die door het normale gebruik en slijtage van kraakbeen. Sommige artritis is door een disfunctie van het immuunsysteem, zoals bij reumatoïde artritis. Er zijn verschillende oorzaken voor artritis, zoals een afwijking in het metabolisme van een persoon, erfelijkheid, letsel en infectie. Wat de oorzaak ook, pijn is het resultaat.

Als u vermoedt dat u artritis, hier is wat je nodig hebt om uit te kijken voor.

Hoe wordt artritis te detecteren. Controleer uw gewrichten.
Hoe wordt artritis te detecteren. Controleer uw gewrichten.

  • Controleer uw gewrichten. Als u pijn in uw gewrichten, kunt u artritis. Tenzij je blessures in het verleden naar het gebied, moet er geen sprake zijn van pijn of zwelling in de gewrichten. Voel je als die er zijn hobbels. Kijk naar de huid en zien of er sprake is van verkleuring van de huid, in het bijzonder roodheid tot ontsteking duiden. Vergelijk de ene zijde van het lichaam met de andere te kijken of een kant kijkt gezwollen dan de andere. Elke belangrijke of opvallende verschillen moeten besproken worden met uw arts.
  • Zie als u een stijfheid. Bereik van de beweging kan worden beperkt als u artritis. Bepaal of u gratis bereik van de beweging zonder pijn. Als bepaalde functies zorgen dat je pijn, waarschuwen uw arts. Pijn en immobiliteit zijn belangrijke signalen dat er een probleem is.
  • Controleer of u crepitaties. Als uw gewrichten een krakend geluid tijdens het verplaatsen, kunt u artritis.
  • Ga naar de dokter. De zekere manier om de diagnose als u artritis is om te praten met uw arts. Uw arts is getraind om uit te kijken naar de symptomen. Hij kan ook een batterij van tests om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen. Als u wilt dat een deskundige die gespecialiseerd is in artritis behandeling en zorg, vragen om te worden doorverwezen naar een reumatoloog.
  • Met een bloedtest gedaan. Een bloedonderzoek wordt uitgevoerd om uit te sluiten andere factoren en medische aandoeningen. Met een klein bloedmonster, artsen in staat zijn om een ​​beoordeling te maken van de algehele gezondheid van de patiënt. De reumafactor wordt gecontroleerd tijdens de bloedtest, om te bepalen of er een mogelijkheid is van reumatoïde artritis. Het zal hoog bij patiënten die lijden aan deze aandoening. Een ander element dat wordt gecontroleerd tijdens een bloedonderzoek is de bezinking, want dit is een ontsteking indicator. C-reactieve eiwitten worden ook gecontroleerd omdat niveaus hoog bij patiënten met ontsteking. Urinezuur en anti-nucleaire antilichamen worden beoordeeld. Met een bloedonderzoek kan de arts ook het uitvoeren van een anti-CCP-test om te controleren op reumatoïde artritis.
  • Een x-ray uitgevoerd. Een van de meest gebruikte methoden voor het detecteren van artritis is om een x-ray van het gebied in pijn. Een ontsteking of vervorming kan worden gedetecteerd met een x-ray. De meeste artsen zijn tevreden met x-ray resultaten, hoewel in sommige gevallen een MRI kan geschieden.


Dit zijn een aantal manieren om te zien als u artritis

Dit zijn een aantal manieren om te zien als u artritis. Als u vertonen geen lichamelijke symptomen, zijn pijn, koorts of andere ongemakken bij het verplaatsen, krijgen een controle meteen gedaan. Mannen, vrouwen en zelfs kinderen kunnen last hebben van deze aandoening dus ga naar een arts om een ​​juiste diagnose te krijgen.