E2h

Hoe wordt anabole steroïden te gebruiken

Anabole steroïden zijn geneesmiddelen die een persoon prestaties kunnen bevorderen door het vergroten van de spiermassa terwijl het verlagen van lichaamsvet. Anabole steroïden worden ook gebruikt om het lichaam vorm te veranderen in een meer gespierde lichaamsbouw. Deze medicijnen zijn ontwikkeld in de jaren 1930 tot de ontwikkeling van de skeletspieren te moedigen en mannelijke geslachtskenmerken te verbeteren. De drugs werden gezien als het verstrekken van mogelijkheden voor hun eiwit-bouwcapaciteit. Maar het gebruik van steroïden goedgekeurd door artsen is goed voor een klein deel van de totale gebruik van steroïden.

Er is een algemene indruk is dat het gebruik van anabole steroïden is gebruikelijk bij sporters die zich bezighouden met bodybuilding en gewichtheffen. Echter, steroïden gebruikt in de sport is illegaal. In de meeste gevallen worden internationale atleten getest op de aanwezigheid van steroïden in het systeem om te verhinderen bevoordelen boven andere die niet met dit geneesmiddel. Er zijn een aantal beroemde sporters die zijn verboden deel te nemen aan hun respectieve sporten terwijl anderen die werden ontdekt als gebruikers na de wedstrijd werden ontdaan van hun onderscheidingen en medailles.

Gebruik van anabole steroïden kan diverse vormen aannemen afhankelijk van de vorm van toediening, de dosering en wijze van gebruik.

Toedieningsvormen

Anabole steroïden worden toegediend op drie verschillende manieren: orale, injecteerbare en huidpleisters.

1. Oral. Inname via de mond is de eenvoudigste vorm van het ontvangen van dit geneesmiddel. Testosteron geïntroduceerd door de mond wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam. De keerzijde is dat het meestal wordt omgezet in inactieve metabolieten, en slechts ongeveer 1/6 bestaat in dynamische vorm. Om dit probleem te voorkomen, worden testosteron derivaten gealkyleerde, dat vermindert de lever in staat is om deze materialen te verdelen alvorens de circulatie.

Hoe wordt anabole steroïden te gebruiken. Toedieningsvormen.
Hoe wordt anabole steroïden te gebruiken. Toedieningsvormen.

2. Injecteerbare. Deze vormen van steroïden worden normalerwijze in de spier, niet in de ader. De reden hiervoor is om abrupte veranderingen te voorkomen in het volume van de steroïde in de bloedbaan. Injectie is de meest voorkomende techniek die personen geven anabole steroïden voor niet-medische toepassingen.

3. Vlekken op de huid. Steroïden kunnen ook worden toegediend aan het lichaam door lijm huidpleisters. Deze patches kan een constante hoeveelheid steroïden door de huid en in de bloedstroom.

Dosis

Gebruiksmethoden.
Gebruiksmethoden.

De dosering zal afhangen van een aantal factoren, zoals de medische conditie, gewicht en leeftijd van het individu dat moet nemen. Het wordt beschouwd illegaal gebruik van steroïden in de gebruikte volume gaat naar 10 tot 40 keer of zelfs tot 100 maal de aanbevolen dosering.

Gebruiksmethoden

Degenen die steroïden gebruiken soms twee soorten steroïden zoals een combinatie van orale en injecteerbare steroïden. Dit is algemeen bekend als "stapelen". Het idee hierachter is dat het samenspel van twee steroïden een beter resultaat oplevert. Een andere stijl van het gebruik van steroïden is de "piramide" type doses. Bij deze methode zal de gebruiker te nemen steroïden met kleinere doses die geleidelijk verhogen, bereiken een top en dan geleidelijk te verminderen, en zal dan stoppen. Dit zal gaan voor een 6 tot 12 weken cyclus.

Er is een periode waarin de gebruiker zal zich onthouden van het gebruik van steroïden en ga dan terug naar de start van de cyclus opnieuw.

Sommige houden het idee dat het regelen van het volume van de steroïde gebruikt op deze manier kan het lichaam aan te passen en af ​​te wenden van de gerapporteerde bijwerkingen, zodat het lichaam kan terugkeren naar de normale afscheiding van hormonen. Dit idee is echter niet wetenschappelijk getest.