E2h

Hoe weet ik of je zwaarlijvig

Als u te zwaar bent is de kans groot dat je het weet, maar hoe weet je wanneer je zwaarlijvig bent? Hoewel velen zeggen kan, 'overgewicht, obesitas, wat is het verschil,' het verschil kan letterlijk leven en dood. Gewoon overgewicht meestal niet zeggen dat je op elk groot risico voor de gezondheid, tenzij u op de bovenkant van het zijn ja, maar worden geclassificeerd als obees betekent dat u de deur openen naar een wereld die vol is van veel verschillende soorten van medische en gezondheid gerelateerde onderwerpen. Om deze reden is het noodzakelijk om erachter te komen of u overgewicht of obesitas, en als je zwaarlijvig bent om iets aan te doen.

Stap 1

Kijk om je heen. Gewoon het nemen van een snelle blik rond zal je een soort van gevoel met betrekking tot de toestand van de wereld waarin mensen nu leven. Onderzoekers schatten dat bijna tweederde, of ongeveer 67 procent, van de volwassenen op dit moment lijdt aan overgewicht en dat ongeveer 30 procent van de volwassenen zou worden geclassificeerd als obees. Dit is een alarmerend tempo, en terwijl dieet en lichaamsbeweging zijn nuttig het is moeilijk om te slagen in een wereld waar porties zijn zo groot en de mensen als een geheel zijn geworden sedentaire.

Stap 2

Bereken je BMI. Weten als je in de categorie overgewicht of de obesitas categorie kan worden bedacht als je eenmaal weet dat uw Body Mass Index of BMI voor kort. BMI is een maat van lichaamsvet met behulp van uw lengte en gewicht, en het werkt hetzelfde voor zowel mannen als vrouwen. Om uw BMI te krijgen moet je je huidige gewicht te nemen in kilogram en dan dat getal delen door uw huidige lengte in het kwadraat. Als uw BMI nummer is 18,5 tot 24,5 je hebt wat wordt beschouwd als een normale BMI en zijn niet met overgewicht of obesitas. Als uw BMI nummer is 25 tot 29,9 dan moet je worden geclassificeerd als overgewicht, maar nog niet zwaarlijvig. Tot slot wordt elke BMI getal dat is 30 of hoger geclassificeerd als obees. Uiteraard hoe hoger het getal 30, de meer zwaarlijvige u en dus gevoeliger u gezondheidsrisico's en aanverwante zaken.

Als je alleen weet dat uw gewicht en lengte in ponden, voeten en inches maak je geen zorgen. Er zijn verschillende BMI rekenmachines online dat de conversie voor u zal doen. Hier is een geweldige BMI calculator en waarschijnlijk een van de meest gebruikte voor.


Hoe weet ik of je zwaarlijvig. Kijk om je heen.
Hoe weet ik of je zwaarlijvig. Kijk om je heen.

Als u in de 25 tot 29,9 BMI groep die u moet voelen wat hulp dat je niet zwaarlijvig zijn, maar je moet ook iets aan te doen. Laat dat niet 'veilig' aantal in een 'onveilige' nummer draaien door te blijven gaan op de ingeslagen weg je hebt gevolgd. Soms is het gewoon tijd om van koers veranderen, en het veranderen van die cursus voor u worden geclassificeerd als obees kan het verschil betekenen in u zijn rond voor een tijdje of dat een dierbare herinnering. Een eenvoudige verandering in je denken en doen kan gaan een lange weg om ervoor te zorgen dat je nooit zorgen te maken over te weten of je wel of niet zwaarlijvig.