E2h

Hoe voor te bereiden voor een cardiale CT - scan

Als uw arts u heeft aangeraden te een CT-scan hebben, dan is het waarschijnlijk dat hij / zij denkt dat u een probleem met uw hart of longen hebben.

Een cardiale CT-scan of CT-scan is een van de vele procedures met een bodyscan, het enige verschil is dat de focus hier is uw hart of de longen. Het is niet veel anders dan een full body scan waar de arts voert een bodyscan om mogelijke interne problemen in alle delen en organen, of een MRI of Magnetic Resonance Imaging die scant met behulp van magnetische velden en niet-straling te identificeren. Momenteel wordt afgezien van cardiale CT scan of Computed Tomography, cardiale positron emissie tomografie (PET) ook gebruikt als controlemethode hart van een persoon.

Hoe voor te bereiden voor een cardiale CT - scan. Een paar uur voor de scan.
Hoe voor te bereiden voor een cardiale CT - scan. Een paar uur voor de scan.

Hoewel intensieve voorbereiding is niet echt nodig voor het ondergaan van een cardiale CT-scan, hier zijn enkele gemeenschappelijke preparaten die uw arts wat u moet doen:

  • Maanden voordat de feitelijke procedure, moet u uw arts te informeren als u op dit moment geen medicijnen voor eerdere diagnose, zodat hij / zij kan veranderen uw schema of helemaal instrueren een verandering in de medicatie. Bijvoorbeeld voor een patiënt met diabetes, kan metformine direct na verkrijgen van de CT kleurstof problemen.
  • Als u zwanger bent, of als u denkt dat u zwanger bent, moet u dit melden aan uw arts. Een CT-scan is het gebruik van straling en dit kan een ongunstige invloed hebben op de ontwikkeling van uw baby. Daarnaast moet u ook vragen uw arts wat u moet verwachten tijdens de scan. Het is mogelijk dat u nodig heeft om te worden toegediend een bètablokker te vertragen uw hart, en u wilt niet een paniekaanval op de dag van de scan hebben wanneer u uw hartslag langzaam af.
  • Hetzelfde geldt als u allergisch bent voor elke vorm van medicatie, zoals jodium, of voedingsmiddelen zoals schaaldieren. Dit komt omdat voor de CT-scan, kunt u worden voorzien van een contrastvloeistof om bloedvaten te markeren of om ervoor te zorgen dat de weefsels worden gezien meer duidelijk te zien tegen hun omgeving.
  • U moet ook uw arts te informeren over uw angsten, zodat hij / zij kan het proces uit te leggen in detail. Hoewel sommige angsten zijn geworteld in de hoeveelheid straling die het lichaam kunnen betreden, sommige ziekenhuizen in de praktijk om alleen de kleinste hoeveelheid straling die voldoende is voor een efficiënte diagnose.
  • Een paar uur voor de scan, dan moet je stoppen met de inname van voedsel of het drinken van cafeïnehoudende dranken. De normale procedure is dat je snel vier uur voor het hebben van een cardiale CT-scan. Binnen deze termijn is water het enige dat u kunt nemen.
  • Voor de CT-scan, moet u ervoor zorgen dat u goed ontspannen. Bewegen terwijl in de machine, kan de technicus niet belangrijke details over uw lichaam te zien, of kan de tijd die voor de scan te verhogen. U kunt gevraagd worden om te komen tot het ziekenhuis of de kliniek ten minste een uur voorafgaand aan de scan, zodat uw hartslag kan worden gecontroleerd en de juiste bètablokkers vooraf te worden toegediend indien nodig.

Met de juiste oriëntatie en voldoende bereiding kunnen een cardiale CT scan niet langer dan enkele minuten. Dit zal ervoor zorgen dat uw arts is in staat om de best mogelijke resultaten voor een efficiënte en effectieve diagnose te krijgen.