E2h

Hoe verschillende soorten van hartfalen erkennen

Hartfalen of hartfalen is een van de belangrijkste oorzaken van de dood van de volwassenen over de hele wereld. Slachtoffers zijn niet af en de mensen die lijden aan deze ziekte worden steeds jonger. Hoewel er procedures, medicijnen en hart behandelingen beschikbaar om te detecteren of te onderdrukken coronaire hartziekte en hart-en vaatziekten, de juiste zorg zoals voldoende beweging en een gezonde levensstijl is belangrijk om duizenden hartslagen blijf weg van deze levensbedreigende ziekte.

Hoe verschillende soorten van hartfalen erkennen. Systolisch hartfalen.
Hoe verschillende soorten van hartfalen erkennen. Systolisch hartfalen.

Een congestief hartfalen valt uiteen in twee hoofdcategorieën, systolische en diastolische hartfalen .

  1. Systolisch hartfalen. Dit hartfalen betekent dat het hart niet in staat is te contracteren. Wanneer dit gebeurt, wordt het hart niet kunnen dan pompen en genoeg bloed circuleren naar het lichaam. Soms is de aandoening genaamd longcongestie gebeurt ook langs een systolisch hartfalen wanneer bloed stromen van en naar het hart en de longen kan niet druk om de cyclus te handhaven dus overmatig bloed stroomt in de longen te verkrijgen.
  2. Diastolisch hartfalen. Deze voorwaarde doet zich voor wanneer het hart niet in staat om te rusten goed als nodig. Dus wanneer het hart wordt stijf of stijf, niet kan worden gevuld met genoeg bloed die nodig is voor goed functioneren. Bloed en andere lichaamsvloeistoffen kunnen zich ophopen in de uiteinden van het lichaam zoals voeten of enkels en schouders.

Hartfalen kunnen ook worden ingedeeld volgens de kant van het hart dat betrokken is:

  1. Linker hartfalen. De linkerkant van het hart is verantwoordelijk voor de distributie van zuurstofrijk bloed van de longen naar de rest van het lichaam. Niet de linkerkant van het hart, betekent dat er onvoldoende bloedvoorziening. Dit kan ook worden veroorzaakt door andere medische aandoeningen zoals aritmie, hoge bloeddruk, hartklepaandoeningen en cardiomyopathie. Symptomen van deze ziekte zijn onder meer kortademigheid, algemeen gevoel van vermoeidheid en vochtophoping in de longen.
  2. Rechter hartfalen. Veroorzaakt door dezelfde voorwaarden voor de linker hartfalen, het rechter hartfalen betekent het bloed veroorzaakt congestie, want er is niet genoeg druk om het bloed om terug te gaan de hart en blijven circuleren in het lichaam te pompen. Symptomen van deze ziekte zijn gegeneraliseerd oedeem, vergrote lever, en vochtophoping.

Diastolisch hartfalen. Linker hartfalen.
Diastolisch hartfalen. Linker hartfalen.

Het volgende is een lijst van hartfalen die worden beschouwd als de top genezen types: Voedingstekorten gerelateerde hartfalen, hypertensie gerelateerde, gerelateerd Diabetische cardiomyopathie, drugs geïnduceerde cardiomyopathie gerelateerd, Bloedarmoede gerelateerde, zwangerschap gerelateerde en beri beri gerelateerde hartfalen.

Er zijn zeldzame soorten van hartfalen, zoals: op het gebied Cocaïne cardiomyopathie, Myocarditis gerelateerde, Myxedema gerelateerde, polycythaemia vera gerelateerde, gerelateerd carcinoïd-syndroom, en Thiamine-deficiëntie gerelateerd hartfalen.

Er zijn vele oorzaken van hartfalen (al acute of chronische hart-en vaatziekten) en een aantal van hen zijn zelfs aangeboren, maar belangrijker nog, volwassenen die risico lopen moeten terdege algehele gezondheid maatregelen. Het is altijd het beste om regelmatig een medische check-ups. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u last heeft van ademhalingsproblemen of pijn op de borst. Vroege opsporing is de eerste stap in de strijd tegen deze levensbedreigende ziekte.