E2h

Hoe ultrageluid in fysiotherapie

Een echografie machine levert warmte aan de getroffen gebieden met behulp van hoge-frequentie geluidsgolven. Warmte van de geluidsgolven verhoogt de bloedtoevoer naar vitale zuurstof en voedingsstoffen te leveren aan het lichaam, vermindert de ontsteking en zwelling, verlicht de pijn en de genezing bevordert. Een ronde-headed sonde genaamd de transducer levert de geluidsgolven in de spieren. Hypoallergene gel wordt toegepast op de sonde en het lichaam een ​​wrijvingsloos oppervlak. De sonde wordt bewogen in een cirkelvormige manier gedurende enkele minuten. Er geen pijn geassocieerd met dit type warmte therapie.

In fysiotherapie, artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten gebruiken ultrasone machines. Tegenwoordig zijn er draagbare ultrasound machines worden verkocht voor patiënten thuis. Echter, voordat u naar buiten en kopen van een, zorg ervoor dat je de uitdrukkelijke toestemming van uw arts of therapeut.

Met behulp van echografie in de fysiotherapie

  • Bespreek uw zaak met uw arts of therapeut. Een juiste diagnose is noodzakelijk voordat kan worden vastgesteld of u profiteert van ultrasone behandeling.
  • Zorg ervoor open te staan ​​voor uw arts of therapeut met betrekking tot andere medische problemen die u ondervindt. Bijvoorbeeld, laat je therapeut weten als u schade aan de zenuwen of hebben verminderd gevoel in bepaalde gebieden. Waarschuw uw therapeut als je het gevoel te veel warmte zo veel zelfs dat je pijn in de omringende membraan van het bot in het gebied dat wordt behandeld voelen. Personen met maligniteiten of met een slechte bloedsomloop zijn niet geadviseerd om ultrasone therapie te ondergaan.
  • Zoek uit welk type ultrasone therapie u nodig heeft. Pulse echografie en continue ultrasone behandeling van verschillende vormen van letsel. De eerste wordt gebruikt voor tendinitis en bursitis. De andere is voor de behandeling van spierpijn en spierkrampen. Het kan helpen te ontspannen spieren.
  • Laat de therapeut weten als u enig ongemak. Het huidoppervlak wordt nooit warm in de ultrasone therapie. Het is de spieren onder die nemen de hitte. Uw therapeut zal rekenen op u om haar te laten weten of je voelt ongemakkelijk.
  • Tijdens de behandeling sessie, moet u liggen op een onderzoekstafel. De arts of therapeut zal gelden hypoallergeen gel aan op het gebied dat wordt behandeld. De arts beweegt dan de transducer in een cirkelvormige manier over het getroffen gebied. Door middel van de transducer, zal de hoge frequentie hittegolven door de huid dringen voor zover twee centimeter diep. Deze zachte warmte is wat je nodig hebt om uw beschadigde spierweefsel te genezen.
  • Laat de arts of therapeut om de behandeling in de verschillende gebieden waar je pijn af te ronden.
  • Informeer bij uw arts hoe vaak per week moet u de behandeling te ondergaan. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate van weefselbeschadiging u ervaren.

Hoe ultrageluid in fysiotherapie. Met behulp van echografie in de fysiotherapie.
Hoe ultrageluid in fysiotherapie. Met behulp van echografie in de fysiotherapie.

Ultrasone machines worden gebruikt in de fysiotherapie te helpen beschadigde spierweefsel te genezen. Deze vorm van warmte therapie wordt toegepast op patiënten die lijden aan tendinitis, carpaal tunnel, spierkrampen, verstuikingen, artritis, whiplash, hernia's, fibromyalgie en nog veel meer. Het juiste gebruik van deze procedure zal zorgen voor een snellere genezing voor patiënten die lijden aan deze medische problemen. Raadpleeg altijd uw arts of therapeut als u ongemak ondervindt of vragen hebt over ultrasone behandeling.